AIMS elnökségi taggá választották Kocsis Árpádot

A BSI küldöttsége Athénban tartózkodik, a vasárnapi maratont felvezető kongresszuson egyik ügyvezetőnk, Kocsis Árpád bekerült a Maratoni és Utcai Futóversenyek Nemzetközi Szövetsége (AIMS) elnökségébe.


Négy évre választották be a 110 ország 413 versenyét felölelő AIMS elnökségébe Kocsis Árpádot, aki többek között a SPAR Budapest Maraton® versenyigazgatója is. A szavazás a világszervezet csütörtökön kezdődött kongresszusán történt, amely egyben felvezeti a vasárnapi Athén Maratont is.

Az eseménysorozat részeként pénteken az év maratonfutója díját vehette át a két riói olimpiai bajnok, Jemima Sumgong, valamint Eliud Kipchoge (utóbbi, a férfi győztes elismerését egy versenyen való részvétele miatt menedzsere kapta meg), és életműdíjban részesítették a kétszeres olimpiai és négyszeres világbajnok Haile Gebrselassiét.

A Budapest Sportiroda kollégái azt is testközelből figyelhették, ahogyan a maratoni csata sírhalmánál, a maratoni dombnál tartott ceremónia után a maratoni láng szombaton fellobbant a vasárnapi rajt helyszínén, pontosan 42195 méterrel a cél, az athéni Márvány stadion előtt. (Videó itt.) A maratoni legenda az 1896-os olimpián éledt újra, akkor rendezték az első maratoni versenyt, így most a 120 éves évfordulót ünnepeljük.fb share