Lánykéréssel indult, borongós idővel zárult a harmadik nap

45,2 kilométer várt azokra, akik nekivágtak a 9. Spuri Balaton Szupermaraton harmadik napi, Badacsony és Balatonfüred közötti távjának. Akik a MaratonFüred betétszámot választották, csak egy kicsivel vállaltak kevesebbet.


Váratlan jelenettel indult a nap: a négynapos verseny badacsonyi rajtja előtt néhány perccel Török Tamás, aki egyéniben teljesíti a versenyt, a rajtkapu alá hívta kedvesét, letérdelt, s megkérte a kezét. Fruzsinát teljesen váratlanul érte az esemény, könnyei is kicsordultak, de természetesen igent mondott. Hamar el kellett búcsúznia újdonsült vőlegényétől, hiszen Tamás folytatta a Balaton körbefutását.

A Spuri Balaton Szupermaraton résztvevői számára ez volt a harmadik és egyben a legrövidebb nap, de bekapcsolódtak a csak a hétvégére érkezők, vagyis a FélBalaton résztvevői is (ez a versenyszám a párosokat és a háromfős váltókat is számítva összesen 191 nevezőt vonzott). A badacsonyi "nagyrajttól" kicsit keletebbre, Badacsonytomajból pedig a Spuri MaratonFüred 307 nevezőt számláló mezőnye vágott neki a klasszikus távnak. Köztük tucatnyian életükben először.

Utóbbin férfiak között László Árpád ért be leghamarabb a balatonfüredi célba - 2 óra 55 perc és 38 másodperc alatt -, a hölgyek versenyét Turós Izabella (3:25:29) nyerte. Alig telt el pár másodperc azután, hogy a MaratonFüred győztese beérkezett, megjött a négynapos versenyben a pályacsúcsra hajtó Sashegyi Gepárdok váltója 45,2 kilométer megtételét követően.


A Spuri Balaton Szupermaraton egyéni versenyében ezen a napon is Steib Péter volt a leggyorsabb, összetettben már csaknem 14 perc az előnye a német Christoph Lux előtt. A hölgyeknél Ladányi Tímeát ezúttal megelőzte Molnár Gitta, ám előbbi még így is bő húsz percben vezet összetettben. A párosok és a csapatok küzdelmében egy helyen változott az összetett eredmény az élen: a SzilvásSüti és a Tündérek elnevezésű női csapat visszavette a vezetést.

A FélBalatonon egyéniben Peyer Zoltán volt a leggyorsabb (3:13:12), párosban a Szentesi Gyors (3:18:23), váltóban pedig a Kaposvári Törvényszék (3:12:30) csapata. A hölgyek között Táp Bernadetté a napi első hely egyéniben, a női párosok között a Csibefutam duójáé, a női váltók között pedig a Futcalányok Trióé. A FélBalatont vegyespárosban a Coffeerun-Footour zárta az élen "féltávnál".

Az összes eredmény, korcsportok szerint és összetett állással is elérhető itt.

Szombat reggel erős szélre ébredtünk, s ha nem is folyamatosan, de ez többször is akadályozta a futókat. A nap azért többször is kibukkant, enyhítve ezzel a körülményeket, ám a mezőny végén befutók 5 fokban értek célba. Holnap az utolsó szakasz, s reméljük, egy kicsivel jobb idő jön!

A Spuri MaratonFüred dobogós helyezettjei:
Férfiak:
1. László Árpád Szabolcs (2:55:38)
2. Bérczi Kristóf (2:57:00)
3. Csopaki Balázs (3:03:25)
Nők:
1. Turós Izabella (3:25:29)
2. Futó Marianna (3:37:15)
3. Várda Nóra (3:41:34)fb share