DJ Dominique mellett mindenki elfut majd [videóval]

A rajt-cél helyszínétől 750 méterre lesz DJ Dominique zenei pontja, a Telekom Vivicittá valamennyi távja érinti ezt a helyszínt. A zenész már szerkeszti különböző stílusú mappáit, célja, hogy mindenkit megmosolyogtasson.


DJ Dominique rendszeresen színesíti jelenlétével a Telekom Vivicittá Városvédő Futást, s most is nagyon készül. "Folyamatosan agyalok, hogy milyen tempójú zenéket válogassak össze, van, amikor a rockra mosolyognak többen, máskor a melankolikusabbak kerülnek előtérbe. Az ACDC, vagy például a Hungária mindig bejön, de a dinamikus, energikus, dobos tánczenéket is nagyon szokták szeretni. Különböző mappákat szerkesztek, hogy tudjak ugrálni a számok között, attól függően, hogy épp milyen a hangulat, s mire van szükség."

Elárulta, az esemény alatt van egy saját, "belső játéka" is: azt fürkészi, hány futót tud megmosolyogtatni? "Az elsőket általában kevésbé, ők igyekeznek a külső körülményeket kizárva a minél jobb időkre, helyezésekre koncentrálni. A középmezőnyben és a végén viszont általában mindenki vidám, mosolyog. Ugyanakkor nagyon lelki terület ez, hiszen amikor a cél előtt érnek hozzám, már kevesebb, mint egy kilométer van hátra. Legutóbb legalább harmincszor besegítettem, s kézen fogva futottam azokkal, akiknek úgy éreztem, kell a segítség. Ezért is tetszik ez az egész, boldog vagyok, hogy részese lehetek." - meséli DJ Dominique, azaz Várkonyi Attila. Hozzátette: "De a sétáló embereket, szurkolókat is szoktam szórakoztatni. Nemcsak DJ vagyok, ceremóniamester is."


Elmesélte azt is, hogy annyira összeforrt már az eseménnyel, hogy a napokban fogászaton járva az asszisztensnő is megkérdezte tőle, ott lesz-e ismét? "Sokat zenélek, sok helyen, de ez egy olyan pozitív lelkületű esemény, amelynek különösen örülök, hogy részese lehetek." Pedig sokáig egyáltalán nem kötődött a futáshoz: "Korábban csak olyan sportban vettem részt, amelyben labda pattog, de később annyira beleszerettem a futásba, hogy az ország vezetőit biztos a futómezőnyből választanám ki, hiszen azok, akik leküzdenek 10, 20, vagy akár 42 kilométert, az életben is megállják a helyüket."

Ám azzal, hogy mindkét nap zenél a Margitszigeten, DJ Dominique nem tud indulni a versenyen, igaz, nem is engedhetné meg magának: "Tizenegy műtét volt a két térdemben, minden szalagom pótolva, varrva van, így hosszú távokat már nem futhatnék, de a rövid távú esélyegyenlőségi futamokon részt szoktam venni, ott voltam például az őszi FODISZ Esélyegyenlőségi Futamon is. De most szombaton megteszem a SUHANJ! Fogyatékkal élők futamának első száz-kétszáz méterét."

Az összes zenei pont megtekintéséhez kattints ide.fb share