Fedezd fel futva Csehországot!

Prágában maratont futni csodálatos élmény, futók sokasága érkezik ide szerte a világból. Ez lehet az oka annak, hogy mindkét prágai verseny - a Sportisimo Prague Félmaraton és a Volkswagen Prague Maraton - elérte befogadóképességének határát. Azonban a RunCzech Running League nem csak Prágában szervez versenyeket, kínálatában számos szép város akad még, ahol világszínvonalon rendeznek futóeseményeket. Minden RunCzech verseny rendelkezik az IAAF Gold Road Race címkével így a legmagasabb sztenderdeknek is megfelel.

A félmaraton tökéletes táv, amikor valaki igazán szeretné élvezni a futást minden különleges kihívás nélkül. A RunCzech négy különböző lehetőséget kínál erre. A futóknak lehetőségük adódik arra, hogy a futás és az utazás iránti szenvedélyüket Csehország legszebb történelmi városaiban elégítsék ki. Minden város különleges a maga módján. A romantikus Karlovy Vary-ban a gyönyörű útvonal, České Budějovice-ben a mesés naplemente, Olomoucban egy kellemes esti kikapcsolódás, míg Ústí nad Labem egyedülálló útvonalat nyújt ipari háttérrel – mind a négy helyszín méltán szerepelhet a futók bakancslistáján.


Tudtad-e, hogy Karlovy Vary (Carlsbad) 55 000 lakosával a legkisebb város, amely megkapta az IAAF arany címkéjét? Sőt, a Mattoni Karlovy Vary Félmaraton (2016. május 21.) a RunCzech Running League gyöngyszeme, negyedik alkalommal kerül megrendezésre 2016-ban. A félmaraton festői útvonala a Teplá folyót követi és számtalan olyan gyönyörű épület és sétány mellett halad el, amelyeket híres filmekben is megcsodálhattunk. A város ad otthont az évente megrendezett Nemzetközi Filmfesztiválnak is.


A Mattoni České Budějovice Félmaratonon (2016. június 4.) való részvétellel az ember mintha egy tündérmesébe lépne. České Budějovice (Budweis) több mint 750 éves történelemmel büszkélkedhet, s az egyik legizgalmasabb városa a RunCzech sorozatnak, mert nem csak szép a pálya, hanem sík és gyors is, ami garantálja a jó eredményeket már 2012 óta. Értékes műemlékek, XIII. század óta hagyományos sörkészítés, az UNESCO örökség Český Krumlov közelsége, csodálatos zöld környezetben, a legnagyobb terek Európában - ez České Budějovice, mindössze 150 km-re Prágától.


Jártál már Moráviában? Olomuc (Olmütz) meglátogatása, csak 288 km Prágától, egy kellemes utazás egy gyönyörű városba, Csehország szívébe. A világon csak néhány régió van, amely ilyen nagy számban mutat építészeti emlékeket (hat tartozik az UNESCO világörökségéhez), idilli vidéket és helyi, több száz éves hagyományokat. A Mattoni Olomouc Félmaraton (2016. június 25.) a legnagyobb moráviai futóesemény. A legnépszerűbb régiós félmaraton a RunCzech Running League kínálatában egy jó hangulatú esti futás keretében. A verseny az első RunCzech esemény volt Prágán kívül, amely elnyerte az IAAF Gold Road Race címkét.


Mattoni Ústí nad Labem Félmaraton (2016. szeptember 17.) minden más versenytől különbözik a világon. A futóknak lehetőségük van keresztül futni a hatalmas Spolchemie vegyi gyáron és útjukat a lenyűgöző növényzettel borított Elba parton folytatni gyönyörű kilátással. 2015-ben, a verseny már ötödik születésnapját ünnepelte.

Mind a négy, Prágán kívüli RunCzech félmaraton futók sokaságát vonzza a kiváló hangulattal, a tökéletes szervezéssel, és a lehetőséggel, amely nem csak futást, hanem izgalmas utazást és új városok felfedezését teszi lehetővé.fb share