Ne közlekedj megszokásból vasárnap a fővárosban!

Április 16-17-én, de különösen vasárnap délelőtt jelentős forgalomkorlátozások lesznek Budapesten. A Margit híd, valamint a budai és a pesti alsó rakpart különösen érintett lesz.


A verseny központja a Margitsziget, a szombati napon a rövid távokat rendezzük, ekkor nem nyúlik túl a versenytáv a sziget területén, így a megszokottól eltérő korlátozás csak a 26-os busz menetrendjében lesz, amely egész hétvégén gyakrabban, az Árpád hídi metróállomás és Zenélőkút között közlekedik majd.

Vasárnap 9 órakor rajtol a Telekom Vivicittá Félmaraton (21 km), 12:30-kor pedig a 7 kilométeres táv, majd 14:00-kor a 10 kilométeres. Ezekhez kötődően hosszan le lesz zárva pesti és a budai alsó rakpart és a Margit híd, rövidebb időre a Lánchíd és a Szabadság híd, valamint rövid időre két sáv az Árpád hídon is. A további érintett utcákhoz érdemes a fenti térképet tanulmányozni.

A korlátozások ennél sokkal részletesebben, a percre lebontva megtalálhatók a forgalmivaltozasok.hu oldalon, akár utcák és terek nevei szerint ABC-sorrendben is. A legutolsó érintett időpont - a Margitszigetet leszámítva - 15 óra 20 perc. A nagy formátumú térképes megjelenítéshez kattints ide.

Mindezek mentén több-kevesebb időre a tömegközlekedés is érintett lesz. Vasárnap például 9:00 és 15:30 között a 4-es és a 6-os villamos egyik irányban sem áll meg a Margitsziget/Margit híd megállóhelyen, de a 2-es villamos útvonala is sokáig korlátozva lesz. A járatonkénti információk a bkk.hu-ról érhetők el.

A pálya mentén útvonal-biztosítók és rendőrök irányítják a forgalmat, és csak a munkájukhoz szükséges legrövidebb ideig veszik igénybe az autósok türelmét. Kérjük, vegyétek figyelembe jelzéseiket! A lezárt szakaszokat a futók elhaladását követően folyamatosan megnyitják.

Az esetlegesen okozott kellemetlenségekért elnézést kérünk, megértéseteket valamennyi futó és a szervezők nevében köszönjük! Kérjük, oszd meg ezt az információt ismerősivel, hogy minél kevesebben kényszerüljenek várakozni.fb share