Rio 2016: Baji Balázs nem jutott be a 110 gát döntőjébe

Baji Balázs nem jutott be a 110 méteres gátfutás döntőjébe a riói olimpián, miután a szerda hajnali elődöntőben a három futam összesítése alapján a 15. helyen végzett. A számot végül a jamaicai Omar McLeod nyerte meg.

Baji Balázs az elődöntő első futamában állt rajthoz, remekül futott, versenyben volt a továbbjutást jelentő első két helyért, a jó időért, azonban a hetedik gátnál kibillent egyensúlyából, és 13.52 másodperces idővel a negyedik helyen végzett – összesítésben pedig a 15.-en.

Baji futamából a spanyol Orlando Ortega (13.32) és az amerikai Ronnie Ash (13.36) szerezte meg a továbbjutást jelentő első két helyet, idővel senki sem jutott tovább.

Baji országos csúcsa, amellyel néhány hete Amszterdamban Eb-ezüstérmet szerzett, futamgyőzelmet ért volna (13.28). Honfitársunk nagy esélyt szalasztott el, alighanem ő a legszomorúbb emiatt.

"Jól kezdődött a verseny, ott voltam az első kettő között, sajnos becsúszott egy hiba, s utána már nem tudtam visszajönni – idézi az MTI Baji Balázst. – Túlságosan akartam ezt a döntőt, a technikára nem figyeltem eléggé, erőből próbáltam megoldani, s ez nagyon nagy hiba volt, ami nem fér bele a gátfutásba."

Hozzátette: a rajtlista alapján az első futam számított a legerősebbnek, s ez "tesz egy kis terhet a versenyzőkre".

A második, a leggyorsabb elődöntőfutamot a jamaicai Omar McLeod (13.15), a harmadikat a francia Dimitri Bascou (13.23) nyerte meg. A három futamból az első két helyezett automatikusan jutott tovább, s hozzájuk csatlakozott a két legjobb idő tulajdonosa.

A döntőt végül a legjobb idővel bejutó McLeod nyerte meg 13.05-tel.


Forrás: nso.hufb share