Szombat este: Három verseny - három világ egy terepfutó szemével

Karlowits-Juhász Tamás az elmúlt bő egy évben három különleges terepfutó versenyen vett részt: az Etnánál, az Alpokban és Borneó esőerdejében. Ezekről fog beszámolni szombaton a 13. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton esti programja keretében.


Három verseny, három világ: küzdelem az Etna perzselő lejtőin - nyolc nap alatt kereszteztük az Alpok gerincét - 100 kilométer Borneó esőerdejében. Ezekről hallunk majd a siófoki Erzsébet szállodában szombat este 7 órától Karlowits-Juhász Tamás előadásában. A program eztuán majd a szokásos futódiszkóval folytatódik.

Egy kis ízelítő:

Küzdelem az Etna perzselő lejtőin: Európa legnagyobb és egyben folyamatosan aktív tűzhányóján, az Etnán megrendezett 64 kilométer hosszú terepfutó versenyen a címvédővel folytatott küzdelmet követően a második helyen sikerült célba érni. A verseny útvonala szinte végig vulkanikus hamun és a közelmúltban megszilárdult lávamezőkön vezetett egészen a háromezer méter magas kráterig, miközben tűző nap és 35 fok feletti hőmérséklet tikkasztotta a versenyzőket.

Nyolc nap alatt kereszteztük az Alpok gerincét: Németh Csabával párban szelték keresztül az Alpok gerincét észak-déli irányban egy nyolc napos verseny keretében, ahol minden nap több ezer méternyi szintkülönbséget és maraton közeli távokat kellett teljesíteniük. A verseny során volt részük kánikulával kísért tűző napsütésben és futottak havas esőben is. Csabával - egy futóként - együtt haladva egy svájci páros mögött a dobogó második fokára értek fel.

100 kilométer Borneó esőerdejében: A Malajziai Borneó szigetén pedig, a négyezer méter fölé magasodó Kinabalu hegy övezte esőerdőben megrendezett 100 kilométeres versenyen Tamás a címvédő maláj bajnokkal vívott csatát követően elsőként szakította át a célvonalat. A verseny során a fülledt-párás meleg mellett monszunszerű eső is kísérte a versenyt, melynek útvonala nemritkán hatalmas sárfolyamokon átívelő függőhidakon és érintetlen dzsungelben is vezetett.fb share