Folytatódik a Yours Truly - 23 közösségi futás vár vasárnap

A finn kezdeményezéshez január után februárban is lehet csatlakozni. Ha nem egyedül akarsz futni, társulj a BSI Futónagykövetek eseményeihez, akik országszerte sok helyszínen várnak február 28-án, vasárnap.


A Yours Truly egy nemzetközi verseny, avagy másik megközelítésből egy nemzetközi felhívás egy nagy közös futásra, amelynek saját honlapja is van. A kezdeményezés Finnországból indult: az év leghidegebb időszakában, januárban és februárban egy-egy adott nap nulla órájától 24 óráig fuss valamikor valamennyit. A futás kezdetekor elkezded mérni az időt, a végén lenyomod az órát. (Ha reggel nyolckor futsz egy kilométert, majd délután kettőkor is egyet, akkor az időd 6 óra pár perc lesz, a megtett kilométer pedig kettő.)

Ezt aztán küldd el Seppónak (a link csak vasárnaptól él majd), az egész kiötlőjének: hol, mennyit és mennyi idő alatt futottál. Küldhetsz képet is, ha akarsz. Ez majd megjelenik az ő honlapján, s nem sokkal később vígan böngészhetsz, hogy a világ melyik táján kit győztél le az eredményeddel - már ha versenynek fogod fel a dolgot.

Két kiemelt táv van, ami külön táblázatban jelenik majd meg: 25 és 50 kilométer. De, mivel a lényeg tényleg csak a fun run-on van, ez az egész leginkább arra jó, hogy a világ minden táján megmozgasson mindenkit, akihez csak elér a hír.

A Yours Truly januári magyarországi "termése" csaknem 25 ezer kilométer volt, erről itt olvashatsz bővebben.

Ha nem tudod, kihez csatlakozhatnál, segíthetnek a BSI futónagykövetek, akik számos helyen rendeznek Yours Truly-futásokat. Lássuk ezek nyilvános Facebook-eseményeit:

A február 28., vasárnapi helyszínek és azok facebook eseményei:fb share