Távból is sok volt, hát még futóból

Ami a 14. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton választható távjainak sokaságát illeti, egyesek szerint felér egy matematikai feladvánnyal. Szerencse, csak ránézésre bonyolult a kínálat, valójában ezen az eseményünkön is ugyanazt tesszük/teszitek, mint máskor, megérkeztek együtt vagyunk, rajthoz álltok, jó kedvűen futtok egy hosszabbat vagy egy rövidebbet, majd boldogan célba értek.

Az esemény szombati napjának képgalériájáért kattints ide!

Siófokon, a hétvége első napján 12(!) olyan távunk is volt, melyen a fenti tevékenységsort gyakorolni lehetett. Reggel kicsivel 8 előtt kezdtetek gyülekezni, hogy aztán a Versenyközpont 8 órás nyitását már rajtszámátvételre készen várjátok. A helyszíni nevezés sok munkát ma nem adott kollégáinknak, ugyanis szezonzáró eseményünk olyan népszerű, hogy a távok többségénél már az előzetes nevezés során elértük a létszámlimitet, vagyis szombaton valamennyi táv maximum létszámmal rajtolt el.

Akik a maratoni távot választották, a K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratonon egyéni indulóként és párban is 3 féle variánsban teljesíthetik a 42,2 km-s távot: 1 vagy 2 nap alatt lehet megbirkózni a maratoni távval 2 vagy 3 részletben. A mai napot azok az egyéni és páros futók indították útjára, akik 1 vagy 2 nap alatt, de mindenképp 3 szakaszban teljesítik a maratoni távot. A 10 órakor rajtoló mezőnyben velük futottak a félmaratont 2 részletben teljesítő futók is, illetve a harmadmaratonra nevező egyéni indulók is.

A 14 km-s táv egyéni futamát Licsák András nyerte 48:13-as idővel, őt Szerémi Zsolt(58:44) és Buda Tamás(1:01:04) követte a sorban.... idővel! A női mezőny leggyorsabbika Vásárhelyi Éva lett 1:07:01-es időeredménnyel. A 14 km-t párban teljesítő futóduók között a Soós Gergő-Mészáros Viktor kettős volt a leggyorsabb, a fiúk 48:04-es idővel robogtak be a célba. A vegyes párosok versenyében Fenyvesi Márk és Pápai Edit duója bizonyult a legfürgébbnek 1:11:38-as idővel. A nők versengéséből pedig Kurilla Fanni és Peszleg Dominika kettőse került ki legjobbként, a lányok 59:19-es időeredménnyel teljesítették a 14 km-s távot.A maratont több részletben teljesítő futók számára a délelőtti futam után vagy pihenés következett, vagy a 12.30-as félmaratoni futamban folytatták maratoni útjukat. Azok ugyanis, akik a 3 szakaszt egy nap alatt szerették volna teljesíteni, ma 3-szor is rajthoz álltak. A kicsivel dél után kezdődő 21,1 km-s futamban 2200 egyéni félmaratonista, valamint a párosok indultak, a mezőnyt pedig tovább duzzasztották a szakaszos maratoni futók. A rajt pillanatában időjárás továbbra is zordabb arcát mutatta még, de a rajt után egy órával már nyomokban napsugarakat is észlelhettek a futók helyett az időjárást fürkésző szurkolók. A kevés napsütés ellenére ideális futóidő volt ma Siófokon, a hőmérséklet a reggeli bolondozás után (5 C fokról visszaesett 1 fokra) végül 10 C fok közelében is járt, így panaszra nem volt okunk.

A klasszikus félmaratoni versenyt az egyéni indulók között a kaposvári Nagy Tamás nyerte 1:11:29-es idővel, a dobogó második fokára Halász Ádám állhatott fel 1:13:58-as eredménnyel, a harmadik hely pedig Al-Hajal Sándoré, aki 1:17:57 alatt teljesítette a 21,1 km-s távot Siófok őszi hangulatú utcáin.A nők félmaratoni versenyében a leggyorsabb Szabó Tünde volt, 1:24:01-es idővel, Machos Emőke kicsivel több mint 5 perccel maradt el mögötte, 1:29-:12-es idővel ért oda a második helyre, a harmadik helyen pedig Túróczi Réka végzett, aki 1:29:34-es időeredménnyel futott be a célba.

A félmaratont párban teljesítő duók leggyorsabbika a Szentpétery Patrik-Pop Krisztián páros lett 1:24:01-es időeredménnyel. Riklik Anett és Ábrahámffy Réka a női futóduók győzteseként 1:43:09 alatt teljesítették a 21,1 km-s távot, a vegyes párosok versenyét pedig Prokoppné Teveli Petra és Tamás Botond László kettőse nyerte.

A mai nap zárófutama 16 órakor kezdődött. A 7 km-s távon az egyéni futók mellett a maratont és a félmaratont szakaszokban teljesítő indulók is rajthoz álltak újfent. A nap zárófutama stílusosan már az esti Siófokon ért véget, az utolsó futó már 17.30 után ért célba. A hatodmaratoni távot Kocsis János teljesítette elsőként 26:47-es idővel, őt Lajtos Márton (27:55) és Soproni Tamás(28:14) követte a célban. A nők egyéni futamában Frierné Kovács Dóra remekelt 00:26:46-os idővel, Hegyi Brigitta 27:37-es eredménnyel lett a második, Makainé Szabó Csilla pedig 31:12 alatt ért célba harmadikként.

A részletes eredmények, illetve a szakaszos futamok mai részeredményei idekattintva érhetők el!fb share