Véget ért a Balaton Szupermaraton - a 4. nap

Megérkezett a Balaton és FélBalaton Szupermaraton mezőnye a siófoki célba, véget ért a jubileumi tókerülő verseny. Az utolsó versenynap eredményei okoztak pár meglepetést, de az összetett versenyben érdemi változás már nem történt.

Vasárnap a mezőnynek a Balatonfüred-Siófok közötti 49,7 km-es távot kellett futva megtennie. Az útvonal egy enyhe emelkedővel és erős széllel indult, utóbbi mindvégig kitartott. Siófokon, a célhelyszínnel szomszédos partszakaszon viharos széllel küzdöttek a futók.

A virtuális célszalagot a 4. napon is a Sashegyi Gepárdok csapata szakította át. Annak ellenére, hogy a csapatok az egyéni indulók rajtidejéhez képest fél órával később rajtoltak el Balatonfüredről, a Gepárdok befutó embere érkezett meg először Siófokra. A fiúk a verseny minden napján elsőként értek a célba, így a férfi csapatok versenyében is ők remekeltek, a csapatot a sorban a Coca-Cola Testébresztő és a LEAN-TEAM Resultator váltó követi.

Steib Péter, a korábbi napok leggyorsabb egyéni, férfi versenyzője vasárnap a 2. helyen ért célba (3:45:17), Peyer Zoltán 3:43:18-as idővel előzte meg őt. Az összetett egyéni verseny sorrendje azonban nem változott, a Balaton Szupermaraton leggyorsabb férfi indulója Steib Péter lett, a 193,3 km-es, négynapos távot 13:51:36 alatt futotta le. Az összetett versenyben a második Peyer Zoltán, a harmadik Csécsei Zoltán lett.

Az egyéni versenyben a nőknél vasárnap is az előző napok eredményei alapján körvonalazódó papírforma érvényesült, Molnár Gitta megint elsőként ért a célba, ezzel mind a négy napon ő volt a leggyorsabb női versenyző. A 4. napi sorrend megegyezik az összetett verseny eredményével, Molnár Gitta után a második hely dr. Kovács Éváé lett, a dobogó harmadik fokára pedig Simon Edina állhat fel.

Az összetett verseny leggyorsabb párosa a férfiaknál a Bartos-Kardos Team, a nőknél a Sárvári Lányok, a vegyes párosok versenyében pedig a négynapos megmérettetés nyertese az AWF 2.

A női csapatok legjobbika a Szilvás Süti és Tündérek lett, a második helyen a Balaton-felvidéki NPI végzett, a harmadik hely pedig a Megint Összefutottunk csapaté.

A FélBalaton Szupermaraton egyéni férfi mezőnyében ma is Roskovics Miklós lett a leggyorsabb, 3:53:25 alatt ért át Balatonfüredről Siófokra. Az összetett versenyt is ő nyerte, a kétnapos verseny második helyezettje Hönsch Viktor, a harmadik Fodor Zsolt.

A FélBalaton Szupermaraton női mezőnyében mindkét napon Maráz Zsuzsa lett a leggyorsabb, így az összetett versenyt is ő nyerte, a második helyen Balogh Andrea végzett, Táp Bernadett pedig a harmadik helyre lehet büszke.

A leggyorsabb férfi páros mindkét napon és összetettben is a VTE Expressz, a leggyorsabb női páros pedig a Futcalányok Duó lett. A vegyes párosok leggyorsabbika a Robotcsaj és a Bumeráng.

A csapatok versengésében a férfiaknál tegnap is és ma is a Gyuró Team 2., a nőknél szintén mindkét napon a Futcalányok Duó bizonyult a leggyorsabbnak a 92,2 km-es távon.

A 4. napi eredménylistáért kattints ide!
Az összetett eredménylistát itt tudod böngészni.fb share