K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton - szombati összefoglaló

Siófoki szezonzáró eseményünk idején az utóbbi években rendre zordabb arcát mutatja a Balaton-parti táj. Ma sem volt kérdés, fel kell-e öltözni a futamok idejére. Reggel mindössze 5 rubrikát csúszott fel a hőmérő higanyszála, nappal sem volt melegebb 8 foknál, a plusz 3 Celsius-fokért kisebb esővel egyenlített ki az időjárás, estére pedig visszatértünk a kiindulóponthoz. Bár ezek a hőmérsékletértékek a legtöbb futó számára ideálisak, a magas páratartalom azért nehezítette az egyéni csúcsok felállítását.

A szombati képgalériáért kattints ide!

Siófok sík jellege miatt hagyományosan sokan futnak velünk olyanok, akik erre az eseményre robbantják a bomba formát, és egyéni csúcs felállítási szándékkal állnak rajthoz az esemény választott távján. A választékban most sem volt hiány. Egy normál kézfejjel bíró embernek nincs elegendő ujja ahhoz, hogy számba vegye, hány féle távon lehet a K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratonon rajzhoz állni. Idén 11 táv közül lehetett választani. Voltak olyan távok, amelyeket szombaton és vasárnap is útjára indítottunk, ilyen pl. a klasszikus félmaratoni verseny, valamint a páros félmaratoni szám, illetve olyan betétszámokat is rendeztünk, amelyek kétnapos részvételt kívánnak. A szakaszos maratoni táv 3 részletét (és ugyanezt párban) például az egynapos verzió mellett szombat-vasárnapi futamokkal is lehet teljesíteni.

A szombat hagyományosan egyfelől a rövidebb távoké, másrészt az egynapos szakaszos maratoni versenyszámé, valamint a népes(ebb) félmaratoni futamé.

10 órakor indítottuk a mai versenyprogramot, remélve, hogy talán a nap is felkel addigra, de nem jártunk sikerrel. Siófok utcáit az égbolt novemberi szürkesége szegélyezte egész nap. Vagyis a 10 órás harmadmaratoni mezőny napsütés nélkül, de azért vidáman vágott neki a 14 km-s távnak. A mezőnyben futottak páros váltócsapatok is, valamint a szakaszos maratoni és félmaratoni távok résztvevői is ezzel a futammal indították a napot.12.30-kor indult útnak a legnépesebb szombati mezőny, a mai nap egyik olyan futama, amelyen díjaztuk is a legjobbakat. A szombati félmaratoni szám mindig népszerű futóink körében. Első félmaratonisták, egyénicsúcs-várományosok és élménygyűjtők egyaránt rajthoz állnak a 21 km-s távon, hogy Siófok csendes és kihaltnak tűnő utcáit megtöltsék 2-3 órára élettel. A szombati félmaratonra 2200 nevező jelentkezését fogadtuk el. A futam leggyorsabbjai:

Férfiak:
1. Galamb Csaba 1:11:33
2. Fonyó Sándor 1:12:20
3. Jakab András 1:13:39

Nők:

1. Tiricz Irén 1:22:17
2. Aradi Bernadett 1:26:49
3. Poór Adrienn 1:32:11

A délutánt 16 órakor a hatodmaratoni táv zárta, melyen az egyéni indulók mellett a szakaszos maratont egy nap alatt teljesítő futók már harmadjára álltak rajthoz, illetve velük futottak a félmaratont két részletben teljesítők és a kétnapos (szakaszos) maratoni futók is. A 16 órakor rajtoló mezőny vége már sötétedés után, 17.15 körül ért célba a siófoki Petőfi sétányon felállított rajt-/célhelyszínen.

Az esemény minden távján éremmel és ajándékcsomaggal vártuk a célba érkező futókat. Szerencsére ma reggelre futókövető alkalmazásunk gyermekbetegsége is elmúlt, így a szurkolók online is követhették kedvenc futójuk útját.18.30-ra kifejezetten futóknak szóló előadást hirdettünk. A Balaton Hotel konferenciatermében Fülöp Tibor, a Life Like Egészségügyi és Mozgásdiagnosztikai Központ szakembere beszél arról, hogy a teljesítménydiagnosztika szemszögéből nézve hogyan lehet jobb futóvá válni. Azt követően pedig útjára indul a fergeteg' hangulat és a B.U.L.I.

A részletes eredmények, illetve a szakaszos futamok mai részeredményei idekattintva érhetők el!fb share