Mobiladatforgalomban és a közösség média használatában is rekord a Vivicittán

Nemcsak a résztvevők számában, de a versenyhez kapcsolódó mobil adatforgalomban és közösségi médiahasználatban is rekordot hozott az idei Telekom Vivicittá. Az extragyors mobilinternetet biztosító Telekom mobil bázisállomáson a befutó után volt a legnagyobb az adatforgalom.

Idén minden eddiginél nagyobb adatforgalom ment keresztül a Telekom Vivicittára telepített extra bázisállomáson, a Telekom-előfizetést használó futók és szurkolóik több, mint 213 gigabájt adatforgalmat generáltak.

Minden idők legnépszerűbb Vivicittája volt az idei, 31 ezret is meghaladta a nevezettek száma, a legnagyobb kihívást jelentő félmaratoni távra pedig 8682 futó regisztrált. De nemcsak ebben volt kiemelkedő a 2019-es Vivicittá futás, hanem abban is, hogy a sportos résztvevők és a közönség közül a Telekom-előfizetők milyen adatforgalmat generáltak. A Telekom már több mint két évtizede támogatója ennek a kiemelkedő futórendezvénynek, amelynek idején az utóbbi években mobil bázisállomással biztosítják a versenyzők és a szurkolók minőségi kommunikációját.

Az okostelefonok és újabban már az okosórák is egyre többek számára elengedhetetlen tartozékai a mindennapi futásnak és a versenyeknek. Egyre többen posztolnak a közösségi médiában rövid videókat, vagy éppen a futásukról készült animációs grafikát, videó formátumban, ezért különösen fontos, hogy az olyan széles közönséget vonzó események, mint a Telekom Vivicittá idején is teljes élményt nyújtson a Telekom extragyors mobilhálózata.

A legforgalmasabb negyedórában, a vasárnap 11.31-11.45közötti időszakban a 11 gigabájtot is meghaladta a posztok adatforgalma, ennek csaknem negyven százaléka feltöltés volt– derül ki a Telekom mobil bázisállomásának forgalmi statisztikáiból. Az ezt követő negyedórában is meghaladta a tíz gigabájtot ezen az egy állomáson - a forgalom túlnyomó többségét videók és képek adták.

2017 óta több tízezer Race TV-videót is generáltak a Vivicittá-futók - az egyedülálló fejlesztésű innováció előzetes hozzájárulás alapján mindenkiről elkészíti a saját versenyvideóját, ezzel élményt és emléket adva minden versenyzőnek.fb share