Indián nyárban ünnepeltek a 26. ALDI Női Futógála résztvevői

1989 óta szervezzük a hölgyek legnagyobb hazai futófesztiválját. Ezúttal az ország 340 településéről 3400-nál is többen neveztek, hogy együtt töltsék ezt az egyedülálló napot, melynek a Népliget adott otthont.


A legszebb futóversenyen idén is minden korosztály rajthoz állt, a kislányoktól egészen az aktív nagymamákig mindannyian megtalálták az erőnlétüknek megfelelő kihívást - az esemény korelnöke a 86 éves Sztarenszky Tiborné Marika néni, aki a 2,5 km-es gyaloglást teljesítette.

Az egyéni futók négyféle táv közül választhattak: a legrövidebb a 600 méteres családi futás volt. A hosszabb, 2,5-, 5 és 10 kilométeres távokon az időrend az egyes versenyszámok kombinálását is lehetővé tette. Sokan éltek is a lehetőséggel, minden 10. futónő több versenyen indult; a legaktívabbak nap végére 17,5 kilométert is összegyűjtöttek. A 10 km-t lehetőség volt párban abszolválni, illetve 3x2 km-es váltót is rendeztünk - a rövidebb távokon férfiak és kisfiúk is csatlakozhattak a női mezőnyhöz.


Az időjárás kegyeibe fogadta a résztvevőket, a késő nyári hétvégén napos, 25-28 fokban teljesíthették választott kihívásukat. Az indulókat Gy. Németh Erzsébet - humán területekért felelős polgármester-helyettes, Sárfalvi Péter - sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Radványi Gábor - Kőbánya alpolgármestere indította el.

A célba érkezőket a hosszabb távokon mandala motívumos póló várta, minden résztvevő egyedi befutóérmet, valamint a partnerek ajándékait kapta. A futás fáradalmait kicsik és nagyok a ligetben pihenhették ki, a rendezvény kiállítói kifejezetten a hölgyek, valamint családok számára kínáltak programokat.


Az esemény karitatív kiállítókban is bővelkedett, a mellrák elleni küzdelem jelentőségét demonstrálta az Összefogás a mellrák ellen (rózsaszín Lánchíd) szervezet. Az Ökumenikus Segélyszervezet a kapcsolati erőszak elleni küzdelem fontosságára hívta fel a figyelmet. A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány standjánál az érdeklődők találkozhattak Lévay Petrával, a tokiói Paralimpián 9. helyezést elért triatlonistával. Az Egy Csepp Figyelem standján ingyenes egészségügyi szűrésekkel és tanácsadással várták az érdeklődőket, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége az augusztus végén indított 1 millió lépés az életért kampányát mutatta be.


A védettségi igazolvánnyal való részvételi korlátozás miatt a szervező továbbra is biztosít virtuális eseményeket, így azok sem maradtak rendezvény nélkül, akik nem tudtak részt venni a Női Futógálán; szeptember 20-a délig lehetőség van a Virtuális ALDI Női Futógála teljesítésére.

Akik szeretnék újra átélni ezt a csodás hétvégét, vagy jövőre indulnának először, írják be a naptárukba: a 27. ALDI Női Futógála tervezett időpontja 2022. május 29!

EREDMÉNYEK

5 km:

  • 1. Merényi Tímea Krisztina 00:18:25
  • 2. Lesku Enikő (TFSE) 00:18:48
  • 3. Bogdándi Virág (Sanyoszistallo) 00:19:42

10 km:

  • 1. Soós Dorka (Vuk se Százhalombatta) 00:38:30
  • 2. Merényi Tímea Krisztina 00:38:36
  • 3. Bogdándi Virág (Sanyoszistallo) 00:42:30

A 26. ALDI Női Futógála teljes eredménylistája az alábbi linken elérhető.

Köszönjük, hogy ilyen sokan velünk voltatok!fb share