Kicsit ködös, kicsit rövidke, de a miénk - szezonzáró a Balatonnál

Idén már a 18. alkalommal találkoztunk novemberben Siófokon azért, hogy még egyszer, utoljára együtt legyünk, kihozzuk magunkból a futópályán a legtöbbet, és ezzel lezárjuk az aktuális futószezont.

Az aggasztóan alakuló járványhelyzet miatt szervező és a közel háromezer futó egyaránt megkönnyebbülve ébredt szombaton, mind örültünk, hogy ma még adott volt a lehetőség az együttfutásra.

Igaz, a helyzet miatt az esemény idén a szokásos kétnapos futóbuli helyett egynaposra rövidült. Ennek ellenére a választható távok sokszínűsége megmaradt, a K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratonon most is minden résztvevő talált az edzettségi szintjének vagy a futókedvének megfelelő távot. A legrövidebb távot, a hatodmaratont egyéniben, a többit akár párban is teljesíthették a futók, a maratoni távot három szakaszban abszolválhatták azok, akik a leghosszabb kihívást választották ma maguknak. Idei újdonságként a hatod-, a harmad- és a félmaraton mellett a maratoni táv negyedét is teljesíteni lehetett eseményünkön.

Három rajttal vártuk ma a futókat az esemény már-már ikonikus helyszínén, az őszbe öltözött, siófoki Petőfi sétányon, mely valószínűleg a hazai futóélet egyik legszebb rajt-célegyenese. 10 órakor 14 km várta a futókat egyéniben vagy párban (2*7 km-es pályán), 12:30-kor a félmaratoni mezőny és a negyedmaraton rajtolt el (2*10,5 km), a nap zárásaként 16 órakor pedig 7 km-s útvonallal vártuk a résztvevőket.

A reggelt csípős és ködös idővel kezdtük, a felhők sajnos később sem tágítottak, de a köd a félmaratoni rajtra már megadta magát, így ideális futóidő, PB-esélyes, balatoni futópálya várta a nap legnépesebb mezőnyét.

A rajt előtti percekben Lakatos István a BSI társadalmi kapcsolatokért felelős munkatársa jelképesen átadta Sallai Zsuzsinak, a Pomázi Futó SE alapítójának, a hazai futósport jól ismert alakjának azt az adományt, mely az eseményen induló futók felajánlásaiból jött össze. A felajánlásokkal az esemény futói Zsuzsi gyógyulásához szeretnének hozzájárulni.

A félmaratoni futam után pedig a már hagyománynak számító, téleleji csobbanás is megesett, néhány vállalkozó szellemű futó és nem futó idén is megmártózott a novemberi Balatonban, melynek hőfokát az idegek védelme érdekében csak zárójelben áruljuk el(8).

A K&H mozdulj! Balaton félmaraton a BSI négyévszakos FélmaratonMánia kihívásának első téli állomása, aki ezen az eseményen célba ér a 21,1 kilométeres távon, a téli évszakot teljesítettnek tekintheti. Négy félmaraton összegyűjtésével pedig minden futó jogosulttá válik egy négyévszakos gratis éremre. A táv fele, vagyis a negyedmaraton pedig a TízesMánia része. Négy 10 km-s táv abszolválása is érmet terem az elszántaknak.

A legnépesebb versenyszám, az egyéni félmaraton eredményei:

Nők:
1. Sárszegi Noémi (PSN ZRT) 1:21:34
2. Nyikos Viktória (ELTE Sashegyi Gepárdok) 1:22:32
3. Pintér Ildikó (Honvéd Szondi SE) 1:26:53

Férfiak:
Férfiak:
1. Vigh Zoltán Krisztián (Csömöri Sport Kft.) 1:09:46
2. Jakab András (PVSK) 1:09:57
3. Reizer Tamás (Megathlon SE) 1:13:35

A napi részletes eredménylisták idekattintva böngészhetők.fb share