BSI nevezési díjak felhasználása a pandémia által érintett 2020-as eseményeinken

A koronavírus miatt kialakult vis major helyzetben, 2020-ban tőlünk független külső okból és kormányrendeletben szabályozott tiltások miatt nem tudjuk az előre meghirdetett eseményeinket megrendezni. Az idei tavaszi nyári szezonban eddig sajnos 9 eseményünket kellett elhalasztanunk későbbi időpontokra.
Továbbra is az a célunk, (mint a legtöbb szervezőnek itthon és a nagyvilágban), hogy minél több eseményt megrendezzünk, mikor erre engedélyt kapnak a rendezvényszervezők.
Egyelőre még senki sem látja a kijárási korlátozások végét, ezért sajnos az elhalasztott események új időpontjait sem tudjuk megmondani, találgatni pedig nem szeretnénk.

Az elhalasztott eseményekre már befizetett nevezési díjaid természetesen nem vesznek el. A BSI-ben 20 éves gyakorlatunk, hogy a lemondásokat jóváírjuk.
Jelen helyzetre való tekintettel a nevezési díjaidat az alábbi módok valamelyikén tudod majd felhasználni. Kérjük, figyelmesen olvasd végig!

1. A befizetett nevezések érvényesek az elhalasztott események később bejelentett új időpontjaira.

Az elhalasztott eseményeket szeretnénk új időpontban megrendezni. A korábban leadott nevezésed erre az időpontra természetesen érvényes lesz, nem kell semmit tenned.
Ha az eseményt új időpontban mégsem tudjuk megrendezni, a nevezések nem kerülnek át automatikusan a következő évre. Ha az esemény törlése esetleg megtörténik, akkor alább olvashatod mi történhet a nevezési díjaddal és annak felhasználásával.

2. Visszalépés az elhalasztott eseményektől

Amennyiben már most biztos vagy benne, hogy nem szeretnél, vagy nem tudsz részt venni az elhalasztott esemény még nem ismert új időpontjában, visszaléphetsz. Ebben az esetben a befizetett nevezési díjad 100%-át jóváírjuk az egyenlegedben, amit 2022. december 31 -ig használhatsz fel bármelyik BSI esemény nevezési díjára magadnak, de mást is nevezhetsz belőle, mint eddig. Ez a lehetőség 2 pontban tér el számodra kedvezőbb irányban a BSI általános visszalépési feltételeitől:

  • nem vonunk le 500 Ft kezelési költséget
  • a jóváírt díjak a szokásosnál egy évvel tovább, 2022. december 31-ig felhasználhatók
    A jóváírás a visszalépést követően max. 10 munkanappal megjelenik az egyenlegedben.

3. Befizetett nevezési díj felhasználása eredeti helyett rendezett virtuális eseményen.

Várhatóan lesznek idén olyan eseményeink, amelyeket csak "virtuális" formában tudunk megrendezni. A virtuális események annyiban különböznek a megszokott eseményeinktől, hogy a benevezett résztvevők egy meghatározott időszakban egyedül, szabadon választott helyszínen futják le a távot, feltöltik az eredményüket egy felületre, mi pedig postázzuk az ajándékot és online elérhetővé tesszük az egyéb díjazást. Nem lesz minden esemény helyett virtuális változat, az előkészítés folyamatban van, előre nem tudjuk megmondani, mely eseményeket tartjuk meg ily módon.
Ha egy esemény hagyományos verzióját töröljük és helyette virtuális formában tartjuk meg, arra a nevezések nem kerülnek át automatikusan. Ha te korábban nem léptél vissza a részvételtől (lásd 2-es pont), akkor a nevezési díjad 120%-át jóváírjuk az egyenlegedben. a jóváírást 2022. december 31-ig használhatod fel bármelyik BSI esemény nevezési díjára.
A 120%-ra emelt jóváírást mi automatikusan és elvégezzük, erről email értesítés küldünk. Egyéni nevezés esetén a futó saját email címére, cégen keresztül történt nevezés esetén a cég képviselőjének (aki a nevezéseket intézte) email címére.
Ezután egy új nevezéssel tudsz nevezni a törölt esemény már meghirdetett virtuális változatára, fizetéskor először automatikusan az egyenleged kerül felhasználásra. Így lehetőséged van, hogy egyszerűen távot változtass vagy a jóváírt összegből másokat is benevezz.
Az esemény törléséről minden nevezőt emailben értesítünk.

4. Befizetett nevezési díjak jóváírása és felhasználása törölt esemény esetében

Elképzelhető, hogy nem minden elhalasztott eseményt tudunk bepótolni, mert túl sok verseny lesz ősszel, ezek üthetik egymást és a ti "versenykapacitásotok" is véges. Esetleg a járvány nem kerül olyan szakaszba, hogy tömegeseményt engedélyezzen a kormány és marad a vis-major helyzet. Ha kénytelenek vagyunk egy eseményt 2020-ban törölni és neked érvényes nevezésed van rá, a befizetett nevezési díjad 120%-át jóváírjuk az egyenlegedben, a jóváírást 2022. december 31-ig használhatod fel bármelyik BSI esemény nevezési díjára magadnak, de mást is nevezhetsz belőle, mint eddig.

A kialakult helyzet olyan döntéseket igényel, amiben senkinek sincs tapasztalata. A járvány gazdasági hatása mindenkit érint. Szervezők és a beszállítóik (időmérők, rajtszám gyártók, pólógyártók, hangosítók, szpíkerek, mobil toalettesek, stb.) kerültek egyik napról a másikra a padlóra. A részvevők egy részének is hasonló helyzetbe került a munkaadója. Mindenki keresi a megoldást és próbál jó döntést hozni. De itt most nincsenek, nem lehetnek jó döntések. Egészen biztos, hogy mi sem találtuk meg a mindenkinek tetsző megoldást, ezért elnézést kérünk. Egy hajóban evezünk, mindenki azt szeretné, hogy ismét legyenek szabadidős sportesemények itthon és a világban is. Pár száz magyar és sok ezer külföldi szervező keresi a túlélés lehetőségét. Mi változatlanul bízunk benne, hogy belátható időn belül lesznek még BSI versenyek. Addig is kitartást mindenkinek, fussatok, mozogjatok a szabályok betartásával.



fb share