Dr. Szentes Tamás köszöntője a 27. Nike Budapest Félmaratonra

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Nike Budapest Félmaraton indulói szeptember 9-én immáron 27. alkalommal állhatnak rajthoz. Tekintélyt parancsoló sorszám: több, mint egy negyed évszázad történetét öleli fel. Ez a rangos esemény ugyanúgy hozzátartozik a szeptemberhez, mint az iskolakezdés.

Egy valamit azonban már az elején tisztázhatunk: a félmaraton nem fél. Az ugyanis egész 21 kilométer. Legalább annyira alapos felkészülést igényel, mint a maratonnak nevezett 42 kilométeres táv.

A felkészülésen túl kitartás is szükségeltetik hozzá. Hisz van olyan, hogy valaki - futócipőbe először bújván - csak párszáz métert tud megtenni. Aztán szépen, lassan szoktatja hozzá a szervezetét az egyre hosszabb és hosszabb távokhoz. Kialakul a ritmus, a futás élete részévé válik.

Így könnyen lehet, hogy a félmaraton is csak egy állomás. Ugyan kétségkívül jelentős állomás, de innen már a maraton sincs túl messze.

A futóversenyek szervezése is hasonló folyamat: évről évre egyre jobbak lesznek, egyre több kiegészítő szolgáltatást nyújtanak. A tavalyi évben rekordlétszámú, mintegy tizenkét ezres nevezési létszám érkezett az erőpróbára. Bízom benne, hogy idén ezt a számot is felülmúljuk és a rajtot látván egyre többen válnak a sportos, mozgásgazdag életmód elkötelezett híveivé Budapesten is.

Jó futást, nagyszerű sportélményt kíván szeptember 9-ére:

Dr. Szentes Tamás
főpolgármester helyettesfb share