Félmaratonváltó - RAJT

Kedves Futótársaink!

A 12:00-ás rajt a rajt/cél kapuból lesz, viszont így a már folyó maratonváltó és egyéni félmaraton mezőnyébe indítjuk a félmaratonváltó csapatokat.
A 12 órás rajthoz a rajt/cél egyenes egy elkülönített, kb. 2 m-es sávjába engedjük be a rajtszámon elhelyezett rajtzóna-matrica alapján az indulókat.
A rajtbeállás a Hősök tere felől történik

  • a rajtszámot és váltóbotot tartalmazó borítékon találtok a megközelítésről egy helyszínrajzot
  • mivel a rajtbeálláshoz először át kell kelni a versenyben lévő futókon, ezért a Műcsarnok mögötti utcában egy zsilipet alakítunk ki, kollégáink ezen keresztül tudnak átengedni a Műcsarnok felőli oldalra.
    • az átjutás nem folyamatos, ezért kérünk, hogy időben, lehetőleg 11:50-ig érj a zsiliphez, amit legegyszerűbben a homokóra irányából tudsz megközelíteni.
    • A Műcsarnok mellett zászlókkal jelöljük a rajtzónákat, ezekből engedjük be folyamatosan a mezőnyt a rajtfolyosóba.
      Természetesen ez az időmérést nem érinti, hisz a váltóboton elhelyezett chip nettó időt mér, az idő a rajtkapun történő áthaladáskor indul.

Amennyiben a félmaratonváltó csapatban egyéni félmaratonista is indul, számára lehetővé tesszük, hogy 12:00-kor rajtoljon. Sajnos az egyéni verseny díjazottjai között így ő nem lehet érintett, de az eredménylistában szerepelni fog.
Amennyiben az egyéni félmaratont is teljesítő félmaratonváltó csapattag az egyéni félmaratoni dobogós helyekért is futna, csak a 10 órás rajttal indulhat, de a félmaratonváltó csapat váltóbotját természetesen nem viheti magával, hisz a félmaratonváltó rajtja 12:00.
A félmaraton teljesítése után a csapatuk színeiben is futhatnak, de ekkor az egyéni rajtszámukat már nem viselhetik.
A csapatban futó egyéni félmaratonisták rajtideje automatikusan 12:00, amennyiben a 10 órás rajttal indul a nevezes@futanet.hu címre küldött levélben május 27-ig jelezze, hogy az időmérőket tudjuk erről tájékoztatni.fb share