Áramszünet miatt bukták az olimpiai kvótát

Két indiai sprinter is olimpiai szintet futott vasárnap az Újdelhiben megrendezett Indiai Nagydíjon, ám mivel kézi időmérés történt, nem hitelesítették eredményüket.

A 23 éves Amiya Kumar Mallick hét századdal futott a férfi 100 méteres síkfutás olimpiai kvalifikációs idején belül, 10.09-es eredményével pedig az indiai országos csúcsot is megdöntötte.

A 24 éves Srabani Nandaware a női 100 métert nyerte meg 11.23-as idővel, amivel 16 éves országos rekordot adott át a múltnak, és kilenc századdal futott az olimpiai szintidőn belül.

Egyikük sem váltotta azonban meg a riói jegyét, mivel az újdelhi Jawaharlal Nehru Stadionban áramszünet miatt kézi időméréssel zajlottak az említett versenyszámok, így Mallick és Nandaware eredményét sem hitelesítették.

"Bosszantó, mert éreztem, hogy jó időt futottam. De nem veszik figyelembe, mivel az elektronikus időmérés nem működött" - kesergett Mallick.

A versenyt szervező Indiai Atlétikai Szövetség egyik illetékese szerint a stadion fenntartói felelősek a történtekért.

"Voltak generátorok, mégis azt mondták, nincs megoldás" - mondta az AFP-nek a szövetségi ember.

A két futónak nem kell lemondania az olimpiai szereplésről, mivel ezen a héten a Szövetség Kupán - szintén az újdelhi Jawaharlal Nehru Stadionban - még megszerezhetik a kvótát. Ha lesz áram...


Forrás: nso.hufb share