Atlétika ob: tizennégy éves ezüstérmes férfi 100-on!

Sipos János magabiztosan nyerte meg a férfi 100 méteres síkfutást a székesfehérvári atlétikai országos bajnokság első napján, a második helyen a mindössze 14 éves Illovszky Dominik ért célba.

Sipos a pénteki fináléban 10.39 másodperccel beállította a Gyulai Memorialon közel két hete elért egyéni csúcsát, s jelentős fölénnyel lett első. Mögötte viszont nagy csatában verte Illovszky (10.59 mp) a nála öt évvel idősebb, ám még mindig csak 19 éves – címvédő – Szabó Dánielt (10.62 mp), a hazaiak vágtázóját.

"Elképesztő tehetség, a 10.59 másodperces idejéhez nem kell hozzáfűzni semmit." - mondta a Budapesti Honvéd 2002-es születésű sprinteréről Spiriev Attila, a magyar szövetség szakmai igazgatója, megemlítve, hogy Illovszky a mostani szabadtéri szezonban már eddig is remekelt, többször futott 10.80-on belül, mostani futása azonban még a korábbiaknál is nagyszerűbb volt, nagy egyéni csúcs.

A háromnapos ob pénteki nyitányán a nők 100 méteres távján kisebb meglepetésre Kaptur Éva legyőzte Nguyen Anasztáziát úgy, hogy mindketten idei legjobb eredményüket érték el: előbbi 11.61 másodperccel nyert, utóbbi pedig 11.65-tel lett második.

Férfi és női 1500-on is hajrá döntött az aranyéremről: a férfiaknál Kazi Tamás Kovács Benjámin Ádámot, a nőknél pedig Kószás Kriszta Tóth Lili Annát utasította maga mögé a célegyenesben.

Az összes eredmény itt érhető el.


Forrás: nso.hufb share