Atlétikai vb: Baji Balázs hatodik 60 gáton

Baji Balázs a hatodik helyen végzett a 60 méteres gátfutásban a Portlandben zajló fedett pályás atlétikai világbajnokság vasárnapi versenynapján.

A 60 méteres gátfutás aranyérmét a jamaicai Omar McLeod szerezte meg élete legjobbjával, a világ idei legjobb eredményével (7.41). Baji Balázs finálébeli ideje 7.65 - egy századdal gyengébb, mint a másfél órával korábbi elődöntőben.

A magyar csúcstartó már szombaton bemutatkozott a vb-n, előfutamában 7.73-mal a harmadik helyen végzett, és a 11. legjobb idővel jutott be a legjobb 16 közé. Következett a vasárnap esti elődöntő, amelyben Baji 7.64-gyel a harmadik lett futamában - ez az időeredmény ötödik-hatodik hellyel kecsegtetett a döntőben, és a számok "jóslata" be is jött: a magyar versenyző csupán egy századdal maradt el az ötödik helyezett amerikai Spencer Adams idejétől.

Baji már az elődöntőben is megmérkőzött a későbbi győztes McLeoddal, aki ott ugyanannyival (7.52) nyert, mint amennyit a kétszer rajtoltatott első elődöntőben a francia Pascal Martinot-Lagarde és az amerikai Jarret Eaton futott.

A döntőben utóbbi kettő is javított idején, a francia meg is szerezte az ezüstérmet, Eaton viszont a másik francia, Dimitri Bascou mögé szorult.


Forrás: nso.hu



fb share