Négy napig futott alvás nélkül

A 33 éves Robert Young extrém mennyiségű és távú futásokkal szokott előrukkolni, legújabb produkciója az alvás nélküli leghosszabb futás rekordjának megdöntése.

Az egész évi rengeteg futás rossz hatással volt Young anyagi helyzetére, ám a férfi nem állt meg. Menyasszonyát és kisfiát hátrahagyva Eastbourne-be utazott, hogy megkísérelje megdönteni az alvás nélküli futás rekordját. A 400 mérföldet is elképzelhetőnek tartotta, ám végül az orvosok nem engedték tovább, így 373,75 mérföldnél meg kellett állnia. Ez kilométerben majdnem 601,5 km.

Minden szakmaiság teljes hiányával állt neki a produkciónak, csokoládés süteményeken és cukorhegyekkel turbózott duplakávékon élt.

Elmondása szerint szörnyű gyerekkora során tanulta meg kikapcsolni a fájdalmat, majd később továbbfejlesztette ezt a képességét. Futni csak a 2014-es London Maraton után kezdett, amikor barátnőjével fogadtak, hogy nem tudná teljesíteni. A tavalyi évben megnyerte az amerikát átszelő ultraversenyt, bár kis híjján feladta családja anyagi nehézségei miatt.

Jelenleg második gyermeküket várják, de Young már a következő rekordokra gondol. Az Egyesült Királyság leghosszabb versenyét tervezi legközelebb, majd a Kalifornia-New York távot szeretné rekordidőn belül teljesíteni, amelyre szerinte 40 nap elegendő lehet (a rekord 46 nap).fb share