Töltsük aktívan, együtt a gyerekünkkel a hétvégéket!

A gyereknek sportolnia kell, hiszen a mozgás, a fizikai állóképesség növelése mellett fontos szerepet játszik gyerekünk lelki, érzelmi, és szellemi fejlődése terén is.


Az Outdoor Kid magazin küldetésének tekinti az aktív életforma népszerűsítését, hogy minél több család töltse mozgással a szabadidejét, minél több gyerek és szülő sportoljon, ha lehet, akkor együtt.

Mit tegyen a szülő, ha gyereke mozgás helyett egyre többet görnyed a számítógép képernyője előtt? Lehet, hogy nem ugyanolyan mértékben, de a problémával előbb-utóbb minden szülőnek szembe kell néznie. Szembenézni sem egyszerű - hiszen hajlamosak vagyunk áltatni magunkat azzal, hogy nem annyira súlyos a helyzet -, megoldani végképp nem az.

Az aktívan töltött hétvége viszont tényleg csodaszer. Legyen az kirándulás, túra, kerékpározás vagy akár valamilyen adrenalindús program, olyan közös élményekhez juttatja a családot, amit otthon a tévé (vagy a monitorok) előtt ülve nem lehet megszerezni. Miért fontosak a közös élmények? Mert erősítik a kölcsönös bizalmat, és így lehetőséget adnak a gyerek-szülő párbeszédre. Aminek az esélye egyébként rohamosan csökken a kamaszkor közeledtével.fb share