Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2013 ősz) - Futó vagyok: FLEA

A Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa maratont fut, hogy adományokat gyűjtsön a zene iskolája számára. Olvassunk bele a beszélgetés közepébe egy kicsit! (Az interjút a Runner's World UK készítette 2011-ben.)

Foglalkozás: Zenész. A Red Hot Chili Peppers alapító, basszusgitárosa.
Kor: 48
Lakhely: Malibu, Kalifornia

[...]

-Mi a különbség a futás és a zene közt?
-A nagy különbség az, hogy mikor a maratonra készülsz, edzéstervet készítesz, lebontod szakaszokra a felkészülést, hogy felkészítsd az izmaidat a megmérettetésre. A zenében ez nem így működik, ott csak játszol, játszol, játszol és játszol. Nincs meg ez a szakaszos lebontás.
-Mit szeretsz a futásban?
-Szeretem mikor egy vagy két óra futás alatt valami megnyílik bennem és érzem a felséges energiát végigáramlani a testemben, és tudom, hogy igen, ez az, amiért élek. A futás gyönyöű dolgokat szabadított fel bennem. Igyekszem futás közben energiát küldeni a testemnek. Egyszerűen szeretek futni, legszívesebben most is ezt tenném.
-Indultál kisebb helyi versenyeken a maratoni felkészülésed alatt?
-Hat hónapja kezdtem el futni. Azóta indultam egy 5, majd egy 10 km-es versenyen utána pedig lefutottam a Catalina-sziget Félmaratont (1:58:32). Most pedig a jövő heti maratonra készülök izgatottan.
-Mit ad neked a futás?
-Mindig is imádtam kint lenni a természetben. Túrázom, szörfözök, és most, rátaláltam a futásra, ami úgy érzem, erősebbé tesz mind mentálisan és érzelmileg, mind fizikailag. A sok dologból, amit a futás tanított meg az egyik, hogy a fájdalom csak átmeneti...

A Futó vagyok: FLEA című cikk a most megjelent őszi Spuri Futómagazin 86-87. oldalán olvasható teljes terjedelmében.

A Magazin kapható a BSI nevezési irodájában, a Spuri Futóboltokban, illetve eseményeinken az INFO sátorban. De érdemes előfizetni, ugyanis a következő négy szám ára előfizetve darabonként 850 Ft helyett csak 750 Ft, Spuri Futókártyával pedig csak 675 Ft! Ráadásul minden számmal nyerhetsz, ha előfizető vagy!

Az előfizetésről bővebb információt itt találsz.
Az előfizetéshez kapcsolódó játékról pedig itt olvashatsz.fb share