Vivicittá Városvédő Futás Győr eseménytörténet

| 2018


Telekom Vivicittá Városvédő Futás Győr - 2018. április 22.

Futással töltötték a hétvége egyetlen napját a győriek. A város történetének első Vivicittáján egy 2,6 km-s kört várt a helyiekre és a környékbeliekre.

A Telekom Vivicittá Városvédő Futás győri állomásának a megyeszékhely hangulatos belvárosa adott otthont. Az esemény központi helyszíne és a Versenyközpont a Duna közvetlen szomszédságában fekvő Dunakapu téren kapott helyett. Idevártuk reggel 8-tól azokat a helyi és környékbeli sportbarátokat, akik futással szerették volna kifejezni rajongásukat a város iránt, ahol élnek.

Az eseményről készült képgalériát idekattintva éred el.

A verseny előtt egy órával már megtelt a tér élettel. A 802 fős mezőnyt Sebestyén Orsolya tréner melegítette be - így biztosítva a sérülésmentes futást. A kicsikből, nagyokból, egyéni futókból, valamint családokból és baráti társaságokból verbuválódott győri mezőny pontban 10 órakor közel 20 Celsius fokos hőmérsékletben indult útnak. A futók egy 2,6 km-s belvárosi útvonalat megtéve szerezhettek maradandó győri élményt. Az útvonal érintette a Batthyányi teret a Bécsi kapu és a Széchenyi teret, majd a Dunakapu térre vezette vissza a mezőnyt. A rajtot Rózsavölgyi László, a győri képviselőtestület Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke, illetve Dancsecs András, a Magyar Telekom Nyugat-magyarországi régióvezetője lőtte el.A szintén a Dunakapu téren helyet kapó célba Koszár Zsolt ért elsőként 7:20-as időeredménnyel. A szentgotthárdi futó múlt héten Budapesten, a Telekom Vivicittá 10 km-s futamának második helyezettjeként ért célba. A női mezőny legjobbja pedig Majsa Nikoletta lett. 10:25-re a győri mezőny minden tagja célba ért. A legjobbaknak járó elismerést Dancsecs András adta át.Együtt futott a győriekkel Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művésze, aki - mivel rövidnek találta a 2,6 km-s távot - úgy hosszabbította meg a Városvédő Futás útvonalát, hogy lakóhelyéről, Abdáról is futva érkezett. A 42 éves színész egyébként legutóbbi születésnapját is futással ünnepelte, élete első 42 kilométerét, vagyis első maratonját teljesítette a 42. születésnapon.
Az élelmesebbek a győri színi élet más szereplőit is felfedezhették a mezőny sorai között. A Győri Balett két művésze a tánc mellett a futásnak is hódolt, Szendrei Georgina és Horváth Kada is rajthoz állt.
A győri mezőnyt erősítette a múlt heti, budapesti Telekom Vivicittá két győztese is: Marx Bálint és Marx Balázs, a Győri Futóbarátok Egyesületének futói a Telekom Vivicittá Félmaraton Párban versenyszámának győzteseiként állhattak fel a Margitszigeten a dobogóra. A fiúk Győrben is remekeltek, a férfiak mezőnyében a második és harmadik helyet szerezték meg.

Az iskolák mozgósítási versenyét az Öttevényi Általános Iskola nyerte.

Ahhoz, hogy a győri Telekom Vivicittá valóban maradandó élménnyé váljon a névadó szponzor Telekom egy digitális újdonsággal is hozzájárul. A toltsdfelelmennyel.telekom.hu oldalról az esemény valamennyi résztvevője letöltheti ugyanis a saját futásáról készült személyes videot, melyet robotkamerák és drónok rögzítettek.

A vidéki Telekom Vivicittá sorozat május első hétvégéjén Miskolcon folytatódik, azt követően pedig Pécs és Szeged is sorra kerül.

Eredmények - férfiak:
Koszár Zsolt 7:20
Marx Balázs 7:49
Marx Bálint 8:14

Eredmények - nők:
Majsa Nikoletta 9:37
Marx Bianka 10:05
Zsebők Ágnes 10:30

TÁMOGATÓ
EMMI logó NÉVADÓ SZPONZOR
Telekom 2013 KIEMELT TÁRSSZPONZOR
szentkirályi_2017 TÁRSSZPONZOR
MÉDIATÁMOGATÓ
PARTNER
maxballon

fb share