Ughy Attila köszöntője a 27. Nike Budapest Félmaratonra

Tisztelt versenyzők,
kedves vendégeink!

Huszonegy kilométer a világ összes fővárosában tekintélyes hosszúságú városnéző túrának számít; huszonegy kilométernyi körút alatt szinte minden város, szinte minden kincsét fel lehet fedezni.
Azt gondolom, hogy Önök az egyetlenek, akiknek Budapest "megbocsátja", ha a túrájuk után nem tudják pontosan felidézni, mit is láttak az úton...
Hogyne bocsájtaná meg, hiszen Önök emberfeletti, teljes erőbedobást, szüntelen kitartást és vég nélküli koncentrálást kívánó teljesítményt hajtanak végre a félmaraton minden percében.
Nem érdekes, hogy hányadiknak, és milyen eredménnyel teljesítik a távot, a győzelem már akkor elrendeltetik, amikor a rajtvonalhoz állnak. Mindannyian fárasztó, de nagyszerű versenyek győztesei lesznek, amelyekre Budapest éppannyira büszke, mint eltökélt és sikeres versenyzői.
Gondolom, nem okozok meglepetést, hogy Budapest városképvédelmi és városfejlesztési tanácsnokaként arra biztatom Önöket: szeressék városunkat kevésbé erőltetett tempóban is. Kívánom, hogy legyen idejük elidőzni egy-egy épület előtt, legyen idejük beülni egy kávéra, legyen idejük választani kulturális programjaink közül - legyen idejük felfedezni azt a várost, amely itt hever a lábaik előtt...

Sok sikert és remek versenyzést kívánok!

Ughy Attila
városképvédelmi és városfejlesztési tanácsnok, Budapest
védnökfb share