Fut a cég

2023-ban is folytatódik a legaktívabb cégek, munkahelyi közösségek versenysorozata sok új eseménnyel. A bőséges kínálat mellett a végső sorrendnél a minimum 5 eseményen résztvevő cégeket értékeljük. A kisebb létszámú cégeket úgy ösztönözzük a legalább 5 eseményünkön való részvételre, hogy a végeredménynél a dolgozói létszám figyelembe vételével 5 kategóriában hirdetünk győzteseket.

Fuss, kerékpározz, gyalogolj, ússz kollégáiddal!

A Fut a cég sorozat nem sportegyesületek, alapítványok, társadalmi szervezetek, hanem cégek, vállalatok, intézmények, munkahelyi közösségek versenye, ezért a részvételnél alapfeltétel, hogy a nevezett versenyzők egyéni és páros számoknál teljes mértékben, váltóknál a csapattagok többségében valóban a cég munkatársai, alkalmazottai, azok családtagjai, partnerei, üzletfelei legyenek.

A képre kattintva az idei év abszolút végeredményét láthatod. A táblázatban azok a cégek szerepelnek, amelyek a kiírásnak megfelelően legalább 5 eseményünkön pontot szereztek.

A CÉGES VERSENYSOROZAT MÉG HÁTRA LÉVŐ ESEMÉNYEI 2023-BAN

 • szeptember 15-október 2. - Helló, Ősz! (a nevezési díjas versenyszámok érintettek)(Virtuális esemény)

 • október 6-16. - Virtuális SPAR Budapest Maraton® (Virtuális esemény)

 • december 1-január 3. - Helló, Tél! (Virtuális esemény - csak a 2023.december 31. éjfélig feltöltött eredmények számítanak be.)

A CÉGES VERSENYSOROZAT MÁR LEZAJLOTT ESEMÉNYEI 2023-BAN

 • március 3-20. - Helló, Tavasz! (Virtuális esemény) (a nevezési díjas versenyszámok érintettek)

 • április 1-11. - Nyuszi, hopp! (Virtuális esemény)(a nevezési díjas versenyszámok érintettek)

 • április 22-23. - 38. Telekom Vivicittá (szombaton a 3x2 km és mindkét városi túra, vasárnap minden versenyszám érintett)

 • május 2-8. - Májusfa Futás (Új virtuális esemény)}(a nevezési díjas versenyszámok érintettek)

Regisztráció a Fut a cég sorozatra

A Fut a cég sorozaton való részvételi szándék jelzése a normál nevezési folyamat része és nem jár külön költséggel. A sorozat érintett versenyszámaira történő nevezéskor a nevezési felületen, vagy a nevezési lapon a "Fut a cég" mezőnél "igent" kell jelölni és a "cégnév" rovatba beírni (egységesen és karatker-helyesen!)a cég nevét. A nevezési adatok rögzítését követően így a céges színekben nevezett versenyző, vagy csapat a táv teljesítésével megszerzett részvételi és eredményességi pontjai az adott cég pontszámait gyarapítják.

A CÉGES CSAPATOK NEVEZÉSÉRŐL RÉSZLETESEN ITT!!!!>>>

A RÉSZTVEVŐ CÉGEK ÉRTÉKELÉSE, PONTGYŰJTÉS ESEMÉNYENKÉNT

A cég színeiben célba érkező csapattagok és egyéni versenyzők a teljesített táv mértéke szerint részvételi pontot, a váltó versenyszámok esetében a céges csapatok közötti sorrendet figyelembe vevő eredményességi pontot is kapnak. Részvételi és eredményességi pont is csak az érintett versenyszámokban jár a cégnek.

RÉSZVÉTELI PONTOK

A pontszámítás alapja a futókilométer, ami az érintett sportágakban (futás, gyaloglás, gyalogtúra, úszás, kerékpár, SUP) teljesített táv konvertálásával jön létre az alábbiak szerint:

1 km futás = 1 futókilométer
1 km gyaloglás, túrázás = 1 futókilométer
3 km kerékpározás = 1 futókilométer
1 km SUP = 2 futókilométer
1 km úszás = 5 futókilométer

1 futókilométer = 1 részvételi pont

Így egy 10 km-es futó, vagy gyalogtúra távja 10 pontot, egy maratoni futótáv pedig 42,195 pontot ér.
A Tour de Tisza-tó (65 km) kerékpáros teljesítése 21,67 "futókilométer", azaz 21,67 pont, a Balaton-átúszás 5,2 km-es úszótávja pedig 26 "futókilométer", azaz 26 pont. Az egyéni versenyzők az általuk megtett távért járó pontszámmal gyarapítják a cégük pontjait. Az összetett számoknál (10+5 km, 10+5+2 km) az összesített táv számít.

 • A párosban vagy váltóban teljesített versenyek esetében a futott távot és érte járó pontot az össztáv/csapat létszáma hányados alapján számítjuk (pl. Maratonstaféta esetében 42195/4 = 10,549 futókilométer = 10,549 pont).
 • A csapatversenyeknél és a chipes mérésű egyéni távoknál a beérkezett, a nem mért egyéni rövid futásoknál, gyaloglásoknál, túráknál a benevezett (nem visszalépett) versenyzők után számítjuk a pontokat.

EREDMÉNYESSÉGI PONTOK

Az érintett váltó/csapat versenyszámokban a versenyt sikeresen befejező céges csapatok eredményeinek sorrendjében adunk eredményességi pontot is -a részvételi pont mellett- az első 10 céges csapatnak a táblázat szerint.

Eredményességi pontok

Helyezés

Pontszám

1.

200

2.

150

3.

100

4.

70

5.

60

6.

50

7.

40

8.

30

9.

20

10.

10

 • Az eredményességi pontszámokat nemenként osztjuk. Női csapatnak számítanak a tisztán női csapatok, férfi csapatnak azok, amelyekben legalább egy férfi van. A páros és trió versenyszámok kivételt képeznek, mert ezeknél női, férfi és vegyes csapatoknak is adunk eredményességi pontot.
 • A csapatok sorrendjének megállapításánál a chipes nettó befutóidőt vesszük figyelembe.

ÉRTÉKELÉS A SOROZAT KÖZBEN

A sorozat egyetlen versenyének helyszínén sem tartunk külön eredményhirdetést a céges csapatok között.
Az érintett versenyek váltó eredménylistáiban külön kereshető Fut a céges listák találhatók.

ÖSSZESÍTETT ÉRTÉKELÉS A VERSENYSOROZAT VÉGÉN
A versenysorozat végén összesített eredményt hirdetünk azok között a cégek között, amelyek az érintett eseményből legalább 5 eseményen szereztek részvételi pontot. Azokat a cégeket, amelyek az előző alap feltételt teljesítették, tőlük bekért információk alapján alkalmazotti létszámuk szerint 5 kategóriába (mikro: 10 fő alatti; kis: 10-49 fő közötti; közép: 50-249 fő közötti; nagy: 250-999 fő közötti; óriás: 1000 feletti) soroljuk. Az 5 kategória I-VI. helyezett, legtöbb pontot szerző cégét díjazzuk a következő év elején megtartott eredményhirdetésen.

TÁRSSZPONZOR
PARTNER

fb share