Jótékonyság a 28.Telekom Vivicittá Városvédő Futáson

A BSI 2008. óta rendszeresen áll rendezvényein szervezőként és támogatóként jótékony célok mellé, így adva teret a sokszor csak szunnyadó adakozó szándéknak. Az elmúlt évek elkötelezett szervező munkája és persze a Ti fogékonyságotok, segítő szándékotok sok szép eredményt hozott ezen a területen. Ezután is arra törekszünk, hogy az általunk szervezett futóversenyeknek szerves része legyen a jótékonyság, mert hiszünk az összefogás és a futótársadalom erejében. A BSI által támogatott jótékonysági akciók eredményeiről folyamatosan tájékoztatunk híreinkben.

Ezen a versenyen a következő jótékony célok közül választhatsz:

Csinálj sportot a jótékonyságból!

Az Élménykülönítmény a Bátor Tábor jótékonysági futóközössége, súlyos beteg gyerekek megsegítésére jött létre. Maratoni és félmaratoni futóversenyeken induló önkénteseik teljesítményével a Bátor Tábor tevékenységére irányítják rá a figyelmet. A Telekom Vivicitta Félmaraton teljesítésére 10 futó jelentkezett toborzásuk hatására, akik összesen 1 500 000 Ft adomány összegyűjtését vállalták felkészülésük során, amivel daganatos és krónikusan beteg gyerekeket segítenek hozzá gyógyító élményterápiás táborozáson való részvételhez.
Akciójuk részletei itt!

Suhanj! Alapítvány

Suhanj! Alapítvány célja rendszeres sportolási lehetőség biztosítása látás- és mozgássérülteknek több sportágban. Törekvésük saját eszközpark kiépítse és folyamatos bővítésére. A 28. Telekom Vivicittá Városvédő Futás helyszínén is találkozhatsz velük a "Suhanj!" sátorban, megismerheted aktivistáikat akik szívesen tájékoztatnak idei tarveikről. És persze támogatóként, szimpatizánsként hozzájuthatsz az immár klasszikusnak nevezhető "Suhanj-kék" futómezhez, amit mindjárt ki is próbálhatsz a verseny valamelyik távján, vagy a 14:20-as Suhanj! Futamon!

A Suhanj! a világhálón

Fussunk, mint állat!

A "Fussunk, mint állat" az Állatmentő Szolgálat Alapítvány jótékonysági sportközössége. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartásra, az állatvédelem fontosságára, az állatok szeretetére. Ez mind szép, de hogy jön ez egy futóversenyhez? Most figyelj, mert ilyet még nem hallottál! Az alapítvány tagjai és szimpatizánsai -összesen 29 lelkes ember- első alkalommal futnak együtt. A bemutatkozásra a 28.Telekom Vivicitta Városvédő Futást és Félmaratont választották. Azt vállalták, hogy a felkészülés során 2 000 000 Ft-ot gyűjtenek barátaik, munkatársaik, ismerőseik és a céljaikkal szimpatizáló futók körében. A Margitszigeten is találkozhatsz standjukkal.

Ismerd meg futóikat, kövesd adománygyűjtésük állását, támogasd őket!....ITT

Jókénysági futócipő gyűjtés

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetével közösen futócipő- és sportruhagyűjtést szervezünk a 28.Telekom Vivicittá Városvédő Futás alkalmából.

Használt sportfelszereléseid minden bizonnyal sok örömet okoztak neked az edzések során, vagy a versenyeken - most meghosszabbíthatod, továbbadhatod ezt az örömet. Ha van feleslegessé vált sportcipőd, futóruhád, most segíthetsz vele azokon, akiknek ez a sportolás, futás lehetőségét jelentheti.
Hozd magaddal ezeket amikor a nevezésedet intézed, a rajtcsomagodat veszed fel, új cipőt vásárolsz a Spuri Futóboltban, vagy mikor a versenyre indulsz.

Az adományokat a BSI nevezési irodájával szemben elhelyezett dobozban kezdjük gyűjteni, de folytatjuk a BSInfó sátornál a Margitszigeten is április 21-én.
A Vöröskereszt az Észak-Pesti Régióban ( IV. XIII. XIV. XV. kerület) élő rászorulóknak juttatja el az összegyűlt hasznos adományokat.

Mozdulj! Közhasznú Egyesület

A Mozdulj! fogyatékkal élők sportjának támogatására jött létre. Az egyesület egyik "arca" Kanyó Zsolt paraatléta gerelyhajító, aki a tavalyi Telekom Vivicittán szervezett adománygyűjtés eredményeként - csaknem 400 ezer Ft jött össze akkor - tudott olyan világversenyekre kiutazni, ahol megszerezhette a Londoni Paralimpiai részvételhez szükséges kvalifikációt. Zsolt, a paralimpikon most is közöttünk lesz, hiszen elindul a Midicittá 7 km-es távján és találkozhatsz vele a Mozdulj! standjánál is. Biztosan szívesen megosztja minden érdeklődővel nem mindennapi élményeit, amelyeket a paralimpián szerzett.

FŐVÉDNÖK
NÉVADÓ SZPONZOR Telekom 2013 KIEMELT TÁRSSZPONZOR KIEMELT MÉDIATÁMOGATÓ metropol TÁRSSZPONZOR timex cerbona2013 MÉDIATÁMOGATÓ Diéta és Fitnesz Funzine Mozgásvilág_logo TÁMOGATÓ

fb share