2015-03-16

Megjelent a Spuri Futómagazin idei első száma (2015 tavasz)

104 oldalas kiadványunk 2015 tavaszi száma - többek között etiópiai beszámolóval fűszerezve - már megérkezett előfizetőinkhez, s digitális formában is publikáltuk. Megvásárolható a BSI nevezési irodájában, a Spuri futóboltokban és eseményeinken is.

2014-11-25

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2014 tél) - Masszázs télen

Ismét egy kis olvasnivaló a Spuri Futómagazinból - hogy aki nem tudja, mi is ez az újság (van még ilyen?), eme kis szemelvények segítségével egy kicsi bepillantást nyerhessen a lapba -, ezúttal a masszázs fontosságáról. De nem ám csak úgy általánosan, hanem egy picit a tél kapcsán írunk a testrészek gyömöszöléséről. Olvass bele!

2014-07-24

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2014 nyár) - FUTÓ VAGYOK: Ziggy Marley

Sorozatunkban az éppen legfrissebb Spuri futómagazin cikkeiből szoktunk szemezgetni. Ma Ziggy Marley, Bob Marley legidősebb fia következik, illetve a róla szóló cikk, amibe beleolvashattok. És az ember ilyenkor néz maga elé felkiáltva, hogy "mik nem vannak...!", nem? Tehát Ziggy Marley, futó.

2014-07-02

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2014 nyár) - A számok bűvöletében

Mielőtt belevágnánk a "számok bűvöletében" összegyűjtött anyag taglalásába... el kell dicsekednünk, hogy régen látott ütemben nő az előfizetőink létszáma, aminek nagyon örülünk. Tavaly nyárhoz képest majdnem a duplájára nőtt azoknak a száma, akik mindenképpen szeretnék a postaládájukban látni a lapot, nem kockáztatva, hogy elfogy előlük. De akkor lássunk más számokat a nyári Spuriból!

2014-04-22

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2014 tavasz) - FUTÓ VAGYOK: Alanis Morissette

A magyar gyökerekkel is rendelkező világpolgár Alanis Morissette egész életében küzdött a depresszióval, azonban élete mélypontján, rátalált egy gyógyszermentes antidepresszánsra: a futásra. Erről szól a Runner's World cikke, ami magyarul olvasható a Spuri futómagazinban. Ha nálunk jársz, végy egy Spurit, nem fogsz unatkozni: 100 oldal csak futás, csak neked!

2014-03-25

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2014 tavasz) - "Péter Attila: Én már nem futok többet!"

A szpíker közbeszól - Péter Attila rovata

Már nem tudom pontosan, hogy mikor indultam először futóversenyen. Azt sem tudom, hogy hány kilométert teljesítettem összesen. Az igaz, hogy nagyon jól éreztem magam atlétikai pályán, erdőkben, mezőkön, tájfutó versenyeken és az országúti futásokon, de elegem van belőle, abbahagyom.

2014-03-17

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2014 tavasz) - " Az életet és a futást választottam a betegség helyett!"

Beck Monika, a Szív Futónagykövete

Kedves, mosolygós, élettel teli fiatal nő, akiről sem első, sem sokadik ránézésre nem lehet megmondani, hogy nem teljesen egészséges. Pedig Beck Monika, a BSI Szív Futónagykövete immár 24 éve él szívritmus-szabályozó készülékkel, azaz pacemakerrel.

2013-12-05

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2013 tél) - Téli futó gondolatok

A tél a havat jelenti, a hófehérséget, a puha léptehet a vakító tájon. Egyrészt. Másrészt meg hó híján marad a hideg, néhol a latyak, a sár és a többi, és a többi... Aki télen fut, ezekkel mind találkozott. Nekik szól a téli SPURI Magazin cikke a téli futásról, az öltözködésről. Olvassunk bele ebbe is!

2013-11-18

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2013 tél) - SPARTATHLON 2013

Van, aki ismeri Blue-t a futók közül. Van, aki Lukács Albertként ismeri. Van, aki pedig nem olyan rég ismerte meg mint a hőst, egyiket az idei 13 magyar közül, aki teljesítette a Spartathlon 246 kilométerét - amit nem mellesleg a hölgyek között Lubics szilvia nyert szenzációs eredménnyel. Blue mesél most az idei futásáról a Spuri Magazin téli számában. Olvassunk bele!

2013-11-12

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2013 tél) - Futómesterek: Lencsés Éva néni

Lencsés Évi néni. Aki néhányszor azt mondta, többet nem fut már ultrát. Meg már maratont sem. Aztán hetven felé elkísérte a lányát annak első maratonjára. A következő évben meg egy 24 órás versenyen körözgetett. Most azt mondja: félmaratonnál többet már nem... háááát... Olvassunk bele ebbe a cikkbe is!

2013-11-12

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2013 tél) - Futó vagyok: MICHAEL PALIN

A Monthy Python's Repülő Cirkuszának egyik alapító tagja úgy véli, a futás viccesebbé teszi. Nem mintha nem volna elég vicces így is, de ki tudja: a tapasztalat az tapasztalat. Olvassunk bele a Runner's Word cikkébe!

2013-09-02

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2013 ősz) - Futó vagyok: FLEA

A Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa maratont fut, hogy adományokat gyűjtsön a zene iskolája számára.
(Az interjút a Runner's World UK készítette 2011-ben.)

2013-08-30

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2013 ősz) - Edzéstippek az őszi-téli futás kiegészítéséhez

A zord idő beköszöntével nem csak a megfelelő öltözék élvez kiemelt szerepet futás során, hanem fontos erősíteni azokat az izomcsoportokat, melyek az egyensúly megtartásában játszanak szerepet. A csúszós úthoz, és rossz látási viszonyokhoz való alkalmazkodáshoz fontos a megfelelő egyensúly érzék. Hiányában megnő a sérülések kockázata.

2013-08-30

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2013 ősz) - Péter Attila

Miért van nyolc pár futócipőm?
Sokan most azt gondolhatjátok, hogy biztosan azért, mert sok pénzt költök rájuk. De mindjárt elmagyarázom, hogy ennek éppen az ellenkezője az igaz.

2013-08-30

Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2013 ősz) - Paula Radcliffe

Paula Radcliffe minden idők egyik legjobb futónője. Ő a maraton világrekordere (2:15:25), övé a táv öt legjobb eredményéből négy, nyert mezeifutó- és félmaratoni-világbajnokságot, volt 10 000 méteren Európa-bajnok. Jelenleg két gyermekét neveli, és mellette edzősködik, tanácsokat ad, kommentátorként dolgozik, és persze fut. Legutóbb pedig az Athletics Illustratednek adott interjút, ebből idézünk.

fb share