23. Kékes Csúcsfutás COVID19 intézkedések

Veszélyhelyzet után is óvatosan
A Magyarország kormánya 2020. június 18-án határozott a veszélyhelyzet eltörléséről, ennek értelmében korlátozás nélkül rendezhetők sportesemények hazánkban. Így néhány hónapos késéssel, de elindult a szabadidősport-szezon, már sok futó, terepfutó, triatlon és kerékpáros esemény zajlott az elmúlt néhány hónapban és az Ötpróba programsorozat is folytatódik. Mi, a BSI-ben is elindítottuk saját eseményeinket, a honlapunkon tájékozódhatsz az új és a változatlan időpontokról.
Tudjuk, hogy a veszélyhelyzet elmúlt, de a járványnak nincs vége, sőt a második hullámban újra egyre magasabb a fertőzöttek száma. Ezért átmenetileg bevezetünk néhány új szabályt, védelmi intézkedést a 23. Kékes Csúcsfutáson is.

COVID19 nyilatkozat kitöltése:
A rajtszámodat csak akkor tudod átvenni, ha letöltöd, kinyomtatod, majd a rajtszám átvételekor kitöltve leadod a COVID19 nyilatkozatot. A nyilatkozatot INNEN tudod letölteni. Ha nincs lehetőséged nyomtatásra, korlátozott számban a helyszínen is tudunk biztosítani nyilatkozatot.

Rajtszámátvétel:
Lehetőleg előzetesen vedd át a rajtszámodat a BSI nevezési irodában. Kérjük, hogy tarts távolságot a sorban, kövesd a helyszínen kialakított tereléseket és a kollégák utasításait. A nevezési iroda területére belépni csak maszkban lehet.

Öltöző/ruhatár: Ha teheted, gyere futóruhában, várhatóan meleg lesz. Az öltözőben a lehető legkevesebb időt töltsd.
A ruhatárba beadott csomagod ellenőrzőszalagját kézbe adjuk, ezt magadnak kell majd feltenni a kezedre. Figyelj rá, ne veszítsd el!
Kérjük, hogy amennyiben nem szükséges, ne vedd igénybe a öltöző és ruhatár szolgáltatásait.

Rajt:
Futás előtt a rajtzónákba csak maszkot viselve léphetsz be, amit egészen a rajtig magadon kell tartanod. A rajtvonalat átlépve leveheted. Kérjük, hogy a maszkot a rajt után lehetőleg ne dobd el, vidd végig magaddal, például a csuklódra húzva, majd célba érkezést követően vedd újra fel a befutás után a befutóérem és befutócsomag átvételénél esetleg sűrűbbé váló tömegben.

Rajtprocedúra:
A rajtoló tömeget párszáz fős csoportokra daraboljuk, az egyes csoportok rajtja között szüneteket tartunk, hogy ezzel is csökkentsük az útvonal zsúfoltságát.

Frissítés:
Ha táv teljesítéséhez szükséged van szilárd tápanyagra, kérjük gondoskodj róla magadnak, vidd magaddal futás közben, ezáltal elkerülheted, hogy más által esetleg már megfogott frissítést vegyél magadhoz.
Az eseményinformációban tanulmányozd át a frissítőállomások kínálatát, így tudni fogod, hogy melyik állomáson találsz vizet, isoitalt, banánt, szőlőcukrot.
Bármilyen meleg is lesz, a szokásos szivacsos-lavóros frissítést most nem alkalmazzuk.
Ne légy türelmetlen az állomáson, ha többen vannak előtted, várd meg, amíg rád kerül a sor.

Befutóérem:
Az érmet most nem akasztjuk a nyakadba, célba érkezés után kollégáink a kezedbe fogják adni.

Célterület/Csúcskő fotó:
Kérjük a célba beérve vedd fel a rajt után magaddal vitt maszkot, ebben vedd át a befutóérmet és befutócsomagot.
A Kékes csúcskőnél a fotózáshoz kérjük csak maszkban állj be és tarts megfelelő távolságot.

Kékes Csúcsfutás buszon utazóknak:
A Budapestről indított buszon a maszk viselése kötelező, kérjük felszálláskor vedd fel és az út során végig legyen rajtad.

Kézfertőtlenítés:
Az esemény helyszínén több pontra is kiteszünk kézfertőtlenítőt, ha gondolod használd. Persze hozhatod a sajátodat is.

Távolságtartás:
Sajnos sok helyen már nem tartják a megfelelő távolságot, de mi szeretnénk arra kérni, hogy figyelj oda erre. Ez még nem a hagyományos "bandázás" helye. Ne gyere ki órákkal korábban a helyszínre, és a befutód után ne maradj sokáig, mint máskor.

Maszkviselés:
A maszk viselése szabad téren nem elvárt, viszont az eseményen bizonyos pontjain (pl. rajtzóna, váltózóna) ez most kötelező lesz. Ha biztonságosabbnak érzed, viseld, ne feszélyezzen, hogy rajtad van, másokon esetleg nincs.
Ha érkezik veled kísérő, szurkoló, ő is viseljen maszkot, nem csak a rajt/cél környékén, hanem az útvonal mentén is.

Elvárt magatartás:
Kérjük, hogy viselkedj felelősséggel, légy óvatos és tartsd be a kéréseinket illetve a kormány aktuális előírásait, javaslatait.
KÖSZÖNJÜK a közreműködésed. Ezek minimális változtatások, de a táv teljesítése, a célba érkezés öröme az továbbra is a tiéd. Várunk szeretettel szeptember 19-én a 23. Kékes Csúcsfutáson!
A fenti intézkedések a járványhelyzet változását követve az eseményig még módosulhatnak, kérjük nézz vissza többször és nézz rá, hogy történt-e frissítés. A változásokat itt követheted figyelemmel:
Legfrissebb verzió: 2020.09.11.

FŐVÉDNÖK
Hiesz_vednok VÉDNÖK
TÁMOGATÓ
EMMI logó TÁRSSZPONZOR
cornexi_logo powerade PARTNER
MÉDIATÁMOGATÓ
szuperinfo

fb share