Rekordok T-Home Vivicittája

Fantasztikus hangulatot és hihetetlen számokat produkált a vasárnapi budapesti 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futás: 15.050-en neveztek, és az indulók 105 ezer kilométert futottak az eseményen. A múlt hétvégi szegedi és kaposvári T-Home Vivicittával együtt ezáltal kilenc nap alatt összesen több mint 38 ezren vettek részt a városvédő futásokon.

A T-Home Vivicittá nem véletlenül a tavasz legnagyobb futóeseménye. Hogy itt ma valami történni fog, már a héten sejteni lehetett. Óriási volt ugyanis az érdeklődés az esemény iránt, előzetesen 13 ezren neveztek. Aki így tett, minden bizonnyal ott is volt az 56-osok terén.

Elsőként a Midicittá futói rajtoltak el. Ezzel nemcsak az első futótáv indulói vágtak neki a pesti utcáknak, hanem az egész napra jellemző remek hangulatot is megalapozták a 6,5 kilométeres táv résztvevői. És innentől kezdve, mintha valami lavina indult volna el, szinte maguktól alakultak az események. Jött a Minicittá bemelegítése, aztán e táv első rajtja, melyre az iskolai indulók teremtettek hihetetlen hangulatot. Rögtön utánuk a gyaloglók indultak el a 3,5 kilométeres távra, aztán egy órán belül a Minicittá egyéni indulóinak népes rajtja görgette tovább azt a bizonyos lavinát. Nem lehet úgy beszámolót írni az idei T-Home Vivicittáról, hogy ne jegyeznénk meg: ezt a rajtot A Nagy Futópárbaj kaposvári és szegedi futókapitánya, Gundy Ricsi és Dombi Miki indította el Christopher Mattheisennel, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatójával közösen.

A nap egyik legérdekesebb rajtjára nem sokkal dél után került sor. A 600 méteres Családi futás mezőnyét a Suhanj! Alapítvány aktivistái, valamint kerekesszékes és látássérült indulói vezették fel. A Greg Dorey brit nagykövet rajtjelére induló mezőny - ahogy mondani szokták - kamerák kereszttüzében rajtolt. A sajtóérdeklődés ezután is megmaradt: fotósok és operatőrök egész hada rögzítette, amint a T-Home Vivicittá soron következő programjaként a két vidéki városvédő futás "első embere" átvette a Kaposvárnak és Szegednek járó kupákat Chris Mattheisentől. A rajtfolyosóra időközben már-már végeláthatatlan futótömeg sorakozott fel. A Vivicittá és az ezen az eseményen újdonságnak számító félmaraton rajtját György István főpolgármester-helyettes és Cseh László világ- és Európa-bajnok úszó adta meg. A több ezres mezőny tíz percig haladt át a rajtkapu alatt.

Most a városvédő futás beszámolójában egy kis térbeli ugrás következik, mert el kell mondani, hogyan alakult a 11,2 és a 21 kilométeres táv mezőnyének élbolya. A Vivicittát a férfiaknál Józsa Gábor vezette egészen a 4. kilométerig, ahol is megelőzte Király Kristóf. A 6. kilométertől viszont Gábor visszavette a vezetést, amit nem is engedett ki a kezéből egészen a célig. A nőknél a román Mihaela Loghin végig magabiztosan vezetett, olyannyira, hogy bő egy perces előnnyel nyerte a távot. A félmaratonon a férfiaknál Csere Gáspár is hasonlóan biztosan lett első, és nem volt ez másként a nőknél sem, akiknél Földingné Nagy Judit már a 2. kilométertől vezetett, majd megnyerte a versenyt.

A két táv befutója folyamatosan érkezett az 56-osok terére az egész napra jellemző napos, de erősen szeles időben. A befutók mellett persze olyan programokból is választhattak a szurkolók, mint a kiállítói sor megtekintése, különböző mérések és tanácsadások, vagy a T-Home internetkamionja. E mellett kivetítőn látható volt a tavalyi T-Home Vivicittá sok-sok emlékezetes pillanata. És ahogy egy ilyen rangos eseményen annak lennie kell, az idei városvédő futásra is számos híresség látogatott ki, sőt rajthoz is állt. Lefutotta a távot Chris Mattheisen és rajta kívül a Magyar Telekom több vezetője, továbbá Erdei Zsolt világ- és Kovács Kokó István olimpiai bajnok ökölvívó. A félmaratonon indult Fenyő Iván színművész, a Családi futáson Novák Péter énekes, zenész és előadóművész. Megjelent a T-Home Vivicittán Ráday Mihály városvédő, önkormányzati főtanácsadó, ott voltak a Domino Honvéd többszörös világ- és Európa-bajnok kajakos lányai, valamint Horváth Gábor és Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozó.

Egy szó mint száz: a 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futás nagyszerű tavaszi futóünnep volt. Egyben remek lezárása az idei városvédő futásoknak. Megvolt hozzá minden, ami kellett: rekordszámú résztvevő és fantasztikus hangulat. Megkockáztatjuk, hogy ez az esemény az idei, eddig eltelt tavasz legnagyszerűbb sportpillanatai közé tartozott.

A BSI következő eseménye április 16-án lesz, mikor is a 4. K&H olimpiai futónapra kerül sor Dunaújvárosban.

Eredmények

Félmaraton, 21 km, férfiak

1. Csere Gáspár (BEAC) 1:10:4

2. Tommi Hytönen (Finnország) 1:12:24

3. Beda Szabolcs (Bp. Honvéd) 1:15:24

Félmaraton, 21 km, nők

1. Földingné Nagy Judit (Győri Dózsa) 1:21:12

2. Imréné Kiss Ágnes 1:24:32

3. Rozsnai Lilla (ELTE-BEAC Polythlon) 1:29:21

Vivicittá, 11,2 km, férfiak

1. Józsa Gábor (MAC-NS) 35:09

2. Király Kristóf (35:28)

3. Kuttor Csaba 35:56

Vivicittá, 11,2 km, nők

1. Mihaela Loghin (Románia) 40:18

2. Csomor Erika (BVSC Kufner) 41:27

3. Póth Mariann (Micro SC) 43:07

Midicittá, 6,5 km, férfiak

1. Kiss Tamás (Vise) 20:21

2. Pelsőczy Attila (Bárdos DSE) 20:45

3. Szögi István (TSC Gestech) 21:05

Midicittá, 6,5 km, nők

1. Gulyás Krisztina (Nike Futóklub-Győr) 25:12

2. Veres Csilla (Pénzügyőr SE) 25:40

3. Őry Eszter Mária (TFSE) 26:24

NÉVADÓ FŐSZPONZOR KIEMELT TÁRSSZPONZOR KIEMELT MÉDIATÁMOGATÓ metropol NLC uj logo Life.hu TÁRSSZPONZOR Verbena_logo Horalky_logo timex Béres porcerő FORTE

MÉDIATÁMOGATÓ Funzine Diéta és Fitnesz wellnes_cafe maxima hazipatika Ideál magazin TÁMOGATÓ budapest_logo

Kapcsolódó anyagok

» A Vivicittáról
fb share