24. Spar Budapest Nemzetközi Maraton Gyaloglás és Családi Futás

Hosszabb távok

24. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton
24. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton 30 km
24. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton Ekiden Váltó és Maraton Staféta

Rövidebb távok

24. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton Minimaraton és Maratonka
24. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton Gyaloglás és Családi futása

Cél és versenyközpont Új helyszínen!

Az 56-osok terén

Tervezett távok:

 • Spar gyaloglás 3500 m
 • Családi Futás 600 m

Rajt

 • gyaloglás
  • Hősök tere (Műcsarnok mellett)11:05
 • családi futás
  • Hősök tere (Műcsarnok mellett) 11:45

Útvonal:

 • gyaloglás (a maratonka útvonalával megegyezően)
Hősök tere-Dózsa György út-Dvorák sétány-Dózsa György út-Városligeti körút-Zichy Mihály út-Olof Palme sétány-56-osok tere

 • családi futás:
Hősök tere ( a szoborcsoport megkerülésével )- Olof Palme sétány - 56-osok tere

Nevezési díjak és határidők

SPAR Budapest Nemzetközi Maraton - Gyaloglás
(Az alap nevezési díj nem tartalmaz pólót, de a diák igen!)

Határidők

Alap

Iskolai nevezés (diák ***)

Iskolai nevezés (felnőtt)

Egyéb

10.01-ig csütörtök

400 Ft

10.03-04-én

500 Ft

10.01-ig

700 Ft

900 Ft

10.01-ig csütörtök

400 Ft

10.03-04-én

500 Ft

10.01-ig

700 Ft

900 Ft

A nevezési díj tartalmaz

 • részvételt a versenyen
 • Rajtcsomagot
 • frissítést
 • befutócsomagot
 • 20% Áfá-t

A nevezési díj nem tartalmaz pólót! A verseny emblémázott gyalogló pólója 700 Ft-ért megvásárolható a BSI nevezési irodájában szeptember 22-től, illetve a helyszínen a versenyközpontban

A rajtszám nyújtotta kedvezmények:

 • szeptember 28-október 18 között 2000 Ft kedvezmény, TIMEX óra vásárlása esetén, bármely TIMEX-et árusító óra- és sportüzletben.
 • október 1-től december 31-ig 14 éven aluliaknak ingyenes, 14 éves kor felett 50%-os kedvezmény a belépőjegy árából a Fővárosi Állat- és Növénykertbe.
 • október 4-11 között 50%-os kedvezmény a belépőjegy árából a Közlekedési Múzeumba
 • október 4-11 között 50%-os kedvezmény a belépőjegy árából a Műcsarnokba
 • október 3-10 között 50%-os kedvezmény a belépőjegy árából a Néprajzi Múzeumba

Nevezés postán

szeptember 25-ig (BSI 1554 Bp. Pf:7)

Nevezés interneten

online nevezek most

Nevezés személyesen

 • a BSI-ben (1138 Budapest, Váci út 152.) munkanapokon 9.00.-17.00-ig, legkésőbb október 1-jén
 • versenyeinken, az információban
 • a versenyközpontban
  • október 3-án 14.00-17.00-ig
  • október 4-én 7.30-tól, legkésőbb a rajt előtt negyed órával.

Ha nem személyesen történik a nevezés, akkor a nevezési lapot el kell juttatni a BSI-be a postai nevezés határidejével megegyezően. Előnevezés esetén a nevezési díjat bankkártyával ( VISA, Maestro, MasterCard ) is lehet fizetni személyesen a BSI-ben, ill. a nevezési lapon adott megbízás alapján kizárólag dombernyomott kártyáról leemeljük

Rajtszám átvétel: előzetesen csak a gyaloglás rajtcsomagjai vehetők fel!

 • szeptember 28- október 1-ig személyesen a BSI-ben (1138 Váci út 152.)
 • a versenyközpontban
  • október 3-án 14.00-17.00-ig
  • október 4-én 7.30-tól, legkésőbb a rajt előtt negyed órával.

A CSALÁDI FUTÁS RAJTCSOMAGJAI KIZÁRÓLAG A HELYSZÍNEN VEHETŐK ÁT!

Díjazás

A távokon nincs díjazás!!

Frissítés

A célban

Információ:

Egyebek

 • A versenyen minden felkészült futó és kerekes székesek is rajthoz állhatnak, akik elfogadják a versenykiírásba foglalt feltételeket.
 • A kerekeszékes és handbike-os versenyzők biztonsági okokból csak a mezőny végéről rajtolhatnak
 • Kizárásra kerül az a versenyző, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja nem a mellére tűzve viseli a verseny ideje alatt, továbbá aki nem teljesíti a verseny - szervezők által kitűzött - teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul nem a valóságnak megfelelő adatokkal illetve hiányosan tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja.
 • A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül futni, kutyával futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárjuk !
 • A versenyen értékmegőrzést nem vállalunk !
 • A esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a BSI előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A BSI szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
 • A BSI fenntartja az útvonal-, program- és időpontváltoztatás jogát.

Más hasznos információk

Verseny napján Mindig érdemes odafigyelni a verseny hangosbemondójára! Néhány dolog megváltozhat, módosulhat a verseny napján és erről csak így tudunk már tájékozatni. A verseny napján hangosbemondó fog működni a célterület környékén, ez kizárólag a hivatalos versenyközlemények bemondására szolgál, Nem elveszett rokon vagy ismerős után kutató futóknak!

Találkozási pont A versenyközpont helyszínén felállítunk egy messziről is jól látható "Találkozási pont" táblákat, hogy e körül egymásra találjanak futótársak, iskolatársak, rokonok és szurkolók. Ha társasággal vagy az osztállyal jöttök a versenyre, ez egy biztos pont, ahol a nagy tömegben is összefuthattok.. A rajtok előtt a futótársakkal, kísérőkkel egyeztessétek a futás utáni találkozás pontos helyét.

Információ Minden versenyünkön egy külön információs csapattal találkozhatsz, akik nemcsak az adott versennyel kapcsolatban segítenek eligazodni. Ha érdekelnek más BSI versenyek részletei, vagy nevezni szeretnél az év további futó-, gyalogló távjaira, esetleg elő szeretnél fizetni a Spuri Futó-Triatlon Magazin számaira, keresd a BSI információs sátrát a Versenyközpont területén!

Elveszett gyerekek A verseny forgatagában szülőktől elkeveredett gyermekekről az információs sátorban tudnak felvilágosítást adni. Kérünk Benneteket, hogy hozzájuk és ne a nagyszínpadon dolgozókhoz forduljatok segítségért!

Futó etikett

Érkezz időben! - hogy a versenyközpontban és az öltözőknél elkerüld a sorban állásból adódó idegeskedést, hogy legyen időd találkozni a rég nem látott barátokkal, vagy hogy új ismerősökre, futótársakra találj.

Ne engedd, hogy olyan futó fusson melletted, aki nem nevezett be a versenyre! Nem igazságos azokkal szemben, akik fizettek azért, hogy futhassanak.

Ha pár másik futóval haladsz együtt, ne álljátok el az utat teljes szélességében. Ha hallod, hogy valaki megelőzne, mihamarabb állj félre és hagyd őt elmenni.

Kérünk, hogy a versenyközpont területén és az útvonalon is ügyelj a tisztaságra! Használd a kihelyezett hulladéktárolókat, és ne szórd el a szemetet! A versenyhelyszín eredeti állapotba való visszaállítása nagyon nagy feladat, köszönjük, hogy ezzel is segítetted a munkánkat!

Maratoni tippek

Mit tegyünk?

 1. Felkészültél a versenyre és szándékodban áll célbaérkezni rajta. Ne add fel, hacsak nem szenvedsz valamilyen sérülést. Az agyad játszik majd veled de ne hagyd, hogy győzzön.
 2. Ügyelj a kellő kipihentségre az utolsó héten. Jobb alulkészülten indulni egy versenyen mint túl-edzetten. Az előbbi esetben mindig találsz valahol még több energiát, az utóbbiban ha egyszer vége akkor vége.
 3. Gondosan nézd át a felszerelésedet. Teríts ki mindent magad elé 3-4 nappal a verseny előtt. Így tudni fogod, hogy semmit nem felejtesz el.
 4. Fuss egyet (könnyedén!) a verseny napja előtt. Két-három kilométer nem fogja kimeríteni az energia tartalékaidat és fellazítja a feszültséget vagy verseny előtti izgalmat amit esetleg érezhetsz.
 5. Olvass egy jó könyvet elalvás előtt a verseny előtti napon. Így az elméd nem az előtted álló feladattal fog foglalkozni.
 6. Fogyassz el egy jól kiegyensúlyozott vacsorát a verseny előtti napon. Ez általában fehérjéket, szénhidrátot és egy kevés zsírt jelent. Egy kis desszert is jót tesz.
 7. Ragassz tapaszt oda ahová szükséges és olajozd be amit kell. Egészségügyi tapaszt a mellbimbókra (nőknek és férfiaknak) és vazelint a combok közé, hónaljak alá és a lábujjak közé, ha hajlamos vagy kidörzsölésre.
 8. Szappannal zuhanyozz le a verseny reggelén. Ez eltávolítja az olajok egy részét a test felületén és tovább hűsen tartja a szervezetet, ami fontos a korai kiszáradás elkerülése érdekében.
 9. Oszd fel a versenyt darabokra, pl. 5 kilométerekre, hogy érezd az előrejutásodat.
 10. Maradj meg egy egyenletes tempónál amiben biztos, hogy végig tudsz futni. Viselj karórát és ne hagyd, hogy az izgalmak nagyon elvonják a figyelmedet. Hátulról figyelmeztetni fognak, hogy indítsd el az órád ahogy áthaladsz a startvonalon, így tudni fogod valódi versenyidődet a távra.
 11. Gondosan tervezd meg az utazást mind a versenyre mind a rajtvonalhoz, így elkerülőd a kapkodást és a pánikhangulatot.

Mit ne tegyünk?

 1. Ne terelje el a figyelmed a rajt körüli izgalom, hogy aztán túl gyorsan kezdj és "meghalj" egy későbbi időpontban. Mindig sokkal jobb ha Te hagysz le másokat a táv fele után mint ha állandóan téged hagynak le. Tartsd a saját tempódat.
 2. A verseny előtti napon ne legyél egész nap talpon, vásárolgatva vagy kirándulgatva. Erre könnyen rááll az ember ha nagyvárosi maratonokról van szó, kiváltképp ha egy baráttal van. A megelőző napot vedd lazára.
 3. Ne viselj bármilyen friss felszerelést, főleg ne új cipőt. Minden futóeszköz amit a versenyre viszel már a verseny előtti napokban legyen kipróbálva és letesztelve.
 4. Ne igyál túl sokat a verseny alatt vagy után. Szopogass el egy pár korty vizet minden állomáson de ne túlozd el. Soha ne próbálj ki olyan szőlőcukrokat vagy ilyen tartalmú terméket ha még előtte nem próbáltad ki edzés közben.

Ugrás a lap tetejére

Névadó főszponzor SPAR_logo Kiemelt társszponzor asics coca cola testebreszto Danone_logo Lipton_logo Társszponzor timex London Stúdió Fővárosi Vízművek Ramada_Resort_Budapest Aquaworld_logo Kiemelt médiatámogató Juventus metropol port.hu Médiatámogató mix_magazin Professzional_logo Govsys_logo Exit magazin logó Funzine Diéta és Fitnesz Boss csaladi_lap Ideál magazin sportkapu pesti_musor Realsign media G-media Támogató budapest_logo Ticketpro_logo Fovarosi_Allatkert Mucsarnok Neprajzi_muzeum Kozlekedesi_muzeum kajak_kenu_szovetseg

fb share