A világ legkeményebb lépcsőfutása - Bécs, október 1.

A bécsi Millennium Tower Run Up 2.529 lépcsőfokával a világ legkeményebb lépcsőfutóversenye. Szeptember közepéig lehet nevezni az eseményre - van "light" kategória is 843 lépcsővel!

A második alkalommal megrendezett versenyre eddig mintegy nyolcvan osztrák és nemzetközi sportoló jelentkezett; a szervezők összesen körülbelül kétszáz résztvevőre számítanak.
Indulni két kategóriában lehet, a "light" résztvevőinek a Millennium City irodaház 843 lépcsőjén kell felszaladniuk, míg az "extreme" kategóriát választók egymás után háromszor, pihenés nélkül 48 emelet összesen 2.529 lépcsőfokával birkózhatnak meg. Ha valaki esetleg menet közben kidől, az sem izzadt hiába: úgy veszik, mintha a "light" csoportban indult volna.

A 2011. október 1-jén megrendezett versenyre szeptember 23-ig lehet nevezni, ennek díja 13 euró. Amatőröket és profi sportolókat egyaránt várnak a megmérettetésre, amely nemcsak a New York-i Empire State Building Run Up-ot utasítja maga mögé, hanem a 2.046 lépcsőfokot számláló Taipei 101 Run-t is.

Az "extreme" kategória győztese, Rolf Majcen tavaly mindössze 13 perc alatt teljesítette a távot.

Forrás: www.millenniumcityrun.atfb share