Ez volt a BSI legerőteljesebb éve - 2015-ös összegzés

A futás jubileumi, 30. évének összesítésében rekordszám jelent meg, 131 ezer nevezést regisztráltunk a 21 idei eseményére, ami 79 ezer főnek köszönhető. Lássuk a részleteket, az ide vezető utat és a jövő kihívásait!


Ezeket a rekordokat úgy értük el, hogy soha nem volt előttünk senki más, akinek az útját járhattuk volna, vagy akár csak a példáját követhettük volna. Ezek után már nem meglepő az sem, hogy a Budapest Sportiroda központi facebook oldala 31 ezer követővel rendelkezik.

2010, a válság éve óta a futás körül fantasztikus fellendülés figyelhető meg Magyarországon, azóta minden BSI versenyen megduplázódott a nevezési létszám. (Az öt vezető sportág idén: futás 113000, fitnesz 5700, kerékpár 3000, gyaloglás 3000, úszás 1000 nevező). A jelzett öt év alatt a családi futások számaránya az egészben változatlan, azaz nem általuk ugrott meg a jelentkezési kedv, hanem a "beérett", versenyképes futók csoportjai fejlődtek és erősödtek ilyen jelentős mértékben. Külön büszkeséget jelent, hogy a jelzett időszakban a külföldiek száma is megkétszereződött.

Legismertebb eseményünk, a SPAR Budapest Maraton® Fesztivál ismertsége 43 százalékos a lakosság körében, azaz minden 100 ember közül 43 tudja, hogy mit is takar az idén már két naposra bővült rendezvény. Példaként, ennek az egy eseménynek a nevezői köre 2010-ben 13800 fő volt, idén 27860 fő, az eddigi leghatalmasabb szám Magyarországon!

Az örvendetes létszámnövekedés kihívásokat is jelent. Jól tudjuk, hogy a növekedés nem lehet végtelen. A 2016-os évre kibővített versenynaptárt jelentettünk be, egy új versennyel indítjuk az esztendőt, a január 17-i Zúzmara Félmaraton és Futófesztivállal.

fb share