Kerékpáros karaván a Velencei-tó körül [videóval]

A naptári tavasz utolsó napján közel 1300 bringás gyűlt össze a gárdonyi Sport Beachen, hogy a 4. K&H mozdulj! kerékpáros nap keretében megkerülje hazánk harmadik legnagyobb tavát. Az eseményről készült fotóválogatásunkat itt találod.


Ideális időjárás fogadta a 28 kilométeres tekerésre vállalkozókat, az eső az esemény alatt végig elkerülte a tavat. A reggel 17 fok, kora délutánra 23-ra emelkedett, igaz a nap nem bukkant elő a felhők mögül, az alig lengedező szél nem fújta szét a felhőzetet.

A reggel 8 órától már gyülekező bringások 10:45 perckor indultak el Gárdonyból, Agárd felé indulva kezdve a tókerülést. A felgyűlt tömeg pontosan 15 percen keresztül hömpölygött a rajtkapun keresztül, a később érkezőknek ezután még fél óra állt rendelkezésükre, hogy elinduljanak. Mire a mezőny vége eltűnt a láthatáron, az elsők már vissza is érkeztek a célba. Annak ellenére, hogy az esemény nem verseny volt, hanem túra, az élmezőny 56 perc alatt tekerte körbe a tó körüli kerékpárutat.

A nap folyamán a rendezvény kék pólójában feszítő túrázók szinte teljesen körbevették a tavat, útközben a büfékben, kerékpáros pihenőkben, fagyizókban, cukrászdákban is lehetett őket látni.

Célba érkezés után egy frissítő csomaggal, benne Almdudler üdítővel, Knoppers ostyaszelettel, Cerbona müzliszelettel és egy Bombi szelettel vártuk a biciklizőket.
fb share