Híresek, jótékonyak a Telekom Vivicittá rajtjánál

Till Attila, Kasza Tibor, Lévay Viktória, Magyar Bálint, Nagy Ervin, Szabó Győző, Dr. Zacher Gábor, Sass Dániel, Bombera Krisztina, Kandász Andrea, Barabás Éva, Benedek Tibor, Lubics Szilvia, Kovács Kokó István, Földházi Zsófia...


A két nap több mint húszezres futóseregében sok ismert arc is felbukkan majd. Szóval könnyen összefuthat az ember Till Attilával és a premierjére váró Tiszta szívvel című filmjében szereplő Fenyvesi Zoltánnal (a képen), Kasza Tiborral, aki 10 km teljesítésére jelentkezik. A Játékszín színésznője Lévay Viktória életében először fut félmaratont, Magyar Bálint a Madách Színház musicalszínésze viszont már gyakorlott ezen a távon. A színművészek körében rendkívül népszerű a verseny, körük idén Nagy Ervinnel és Szabó Győzővel bővül, a Gézengúz Alapítvány színeiben.

Dr. Zacher Gábor toxikológus évek óta nyomja a 7 km-es Telekom Midicittát. Ennél is nagyobb dobásra készül Sass Dániel A konyhafőnök döntőse, ő a 21 km-t szeretné maga mögött hagyni. Számos médium ismert arca teszi még tiszteletét a várost éltető sporteseményen, többek közt Bombera Krisztina, Kandász Andrea és Barabás Éva.

Ismert sportemberek, mint Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó (7 km), Lubics Szilvia Spartathlon győztes (21 km), Kovács Kokó István (21 km), Pető Tibor egykori kétszeres világbajnok evezős szintén félmaratonon szeretne babért szerezni. Az Európa-bajnok öttusázó Földházi Zsófia (7km) sem marad távol ettől a sportrendezvénytől, amitől a hétvégén hangos lesz a főváros.

Ebben az évben 14 szervezet színeiben kétezer jótékony követ áll rajthoz, s általuk 13 millió forintnyi adomány összegyűjtése a cél. A jótékony futók adományai, gyűjtött forintjai mind jó helyre kerülnek. Például vasárnap a rajt előtt adják át a Gyermekrohamkocsi futónagykövetei és a hazai lakosság 1 %-os felajánlásainak köszönhetően megépített új világszínvonalú gyermekrohamkocsi. A Budapest útjain cirkáló gyermekrohamkocsit mindenki ismeri. Ez a jármű öt éves, a tartalék kocsi pedig elmúlt hét és már elég fáradt. Nem csoda, hiszen 2015-be n Budapesten közel 2500 esethez riasztották a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat "babakocsiját". Így hát eljött az ideje egy új gépjármű beszerzésének. Maga a felépítmény egyedülálló konstrukció, úgy műszaki, biztonsági, mint betegellátási szempontból. A legmagasabb EU szabványok szerinti biztonság jellemzi az autót. A futók is mind igazán büszkék lehetnek rá.fb share