Balatonfüredre ért a Spuri Balaton Szupermaraton mezőnye

A Spuri Balaton Szupermaraton szombti napja a legnépesebb versenynap a BSZM-en. Az esemény harmadik napján csatlakoznak a tókerülő mezőnyhöz a FélBalaton Szupermaraton induló, akik a teljes táv felét vállalva, két nap alatt 94,9 kilométert tesznek meg Badacsony és Siófok között. A FélBalaton Szupermaratonra 123 egyéni induló, 35 páros és 42 csapat nevezett. Ők mától együtt futnak a négynapos versenyszám tókeülő futóival.

A mai nap nemcsak emiatt volt népesebb a korábbiaknál, hanem két önálló versenyszám miatt is. Önálló versenyszám a Balaton Szupermaratonon a Spuri MaratonFüred, melyen klasszikus maratoni távot teljesítenek az indulók, akik Badacsonytomajról indulnak, majd 42,195 kilométer megtétele után Balatonfüreden, a Tagore sétányon érnek célba. A MaratonFüredre 360 futó nevezett, köztük sokan első maratonjukat teljesítették ma a Balaton-parti futóútvonalon.

A másik önálló versenyszám a Maraton+, mely arra ad lehetőséget, hogy a futók akár egyetlen napra is bekapcsolódhassanak a korai tavasz legnépszerűbb futóeseményébe. A Maraton+ résztvevői minden versenynapon a szupermaraton aznapi távját futhatják le.

A 12. Spuri Balaton Szupermaraton népes mezőnye illusztris társágban futhatott a mai napon. A rajtnál készült olyan fotó, amelyen a Félbalaton Szupermaraton résztvevőjeként rajthoz álló Szűcs Csaba magyar maratoni csúcstartót jobbról és balról Maráz Zsuzsanna és Lubics Szilvia ultrafutók fogták közre. A négynapos távon futott a mezőnyben Kis Zita, aki az első BSZM győzteseként tért most vissza az eseményre, és első maratonját futotta ma Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász.A Spuri MaratonFüreden klasszikus maratoni távján Németh Gábor ért a célba elsőként 2:47:05-ös időerdménnyel. A lányok mezőnyében Nagy Csilla, a Spuri Futóbolt Déli vezetője volt a leggyorsabb 3:19:01-es idővel.

A tókerülő, négynapos szupermaratonon az élmezőnyben sok változás ma sem történt. Az egyéni indulók között a leggyorsabb férfi ma is Beda Szabolcs volt, a nők versenyében pedig Cseke Lilla triplázott. Továbbra is mindketten vezetik az összetett versenyt. A férfi párosok versenyében a Bartos-Kardos Team is tartja szuper formáját és első helyét. A női párosok versenyében a Mosolygós Lányokat viszont ma megelőzte a Coffe Chix és az Issimo Duo is. A vegyes párosok versenyében a 200 vegyes tartja első helyét, ma is nyerni tudott. A női csapatok között a Szondis Hölgyek hozták az eddigi formát, a fiúknál pedig a LEAN TEAM - Resultator volt ma a leggyorsabb.

A FélBalaton Szupermaraton versenyszámban az egyéni versenyben Maráz Zsuzsanna és Margull Dániel remekeltek. A párosoknál a VTE Expressz férfi duója, a Már csak egy Sziget-kör női társulása és a Duna Aszfalt Tiszakécske vegyes párosa teljesítette a leggyorsabban a mai távot.
A férfi csapatok leggyorsabbika egyelőre a Sportszázad, a női váltók között pedig a Futcalányok 1. vezet a kétnapos versenyszám első napja után.

A részletes napi és összetett eredmények idekattintva böngészhetők.

Spuri Balaton Szupermaraton - napi eredmények:

Férfiak:
1. Beda Szabolcs 3:02:53
2. Szőcs Előd 3:17:34
3. dr. Bognár Ákos 3:22:51

Nők:
1. Cseke Lilla 3:22:50
2. Hurtig Petra 3:28:44
3. Kóródi Ágnes 3:40:27

Spuri FélBalaton Szupermaraton - napi eredmények:

Férfiak: 1. Margull Dániel 3:01:02
2. Bellus Áron 3:09:53
3. Mészáros Roland 3:17:31

Nők:
1. Maráz Zsuzsanna 3:26:24
2. Horváth Csilla 3:42:17
3. Németh Eszter 3:58:03

Spuri MaratonFüred - eredmények:

Férfiak:
1. Németh Gábor 2:47:05
2. Nagy Péter 2:51:32
3. Lovas Gergely 2:59:18

Nők:
1. Nagy Csilla 3:19:01
2. Záray-Nieder Beáta 3:20:55
3. Juhász-Ladányi Tímea 3:29:18fb share