Őszi tavaszban 800-an túráztak a Pilis lejtőin

Őszi tavaszban 800-an túráztak a Pilis lejtőin

Szombaton 16. alkalommal rajtolt el a BSI hagyományos őszi teljesítménytúrájának és terepfutóversenyének mezőnye Csillaghegyről, hogy a Pilis déli részének kevésbé ismert ösvényeit megmutatva vigye végig a természet szerelmeseit a 9, 21 vagy 31 km-es távon.

Az idén először a Continental Magyarország támogatásával megvalósuló rendezvény új mondanivalót is kapott, amit az esemény mottója is közvetített: „Sok lépéssel a kisebb lábnyomért!”

A közel 800 résztvevőből a futást választók a táv és szintkülönbség minél gyorsabb minél gyorsabb leküzdésében voltak érdekeltek, de a túrázók a mozgás élménye mellett a környezetükért is sokat tehettek, hiszen a Continental által biztosított eszközökkel gyűjthették az útvonal mentén összegyűlt szemet. A megtelt zsákok leadására az ellenőrzőpontokon és a célban is volt lehetőség.

Reggel 7:45-től a terepfutók indították a napot, ők a terepfélmaraton és a 31 km-es táv közül választhattak. A 21 km-es táv leggyorsabb célbaérkezője, Vásárhelyi Máté alig több mint 100 percet töltött a pályán, ennyi idő elég volt neki a félmaratoni távhoz kapcsolódó közel 800 méter szintkülönbség leküzdésére. Utána először szállingózva, majd egyre gyakrabban érkeztek a futók, 2 óra 41 perccel a rajt után megérkezett az első 31 km-t teljesítő futó, Hajtman András is.

A túrázók 8 órától 11-ig indulhattak a 9, 21 és 31 km-es táv valamelyikén, a teljesítésért járó kitűző átvételéhez 16:30-ig kellett célba érkezniük. A pénteki kiadós esőzés után a szombat reggeli csípős hideg hamar kellemes tavaszi napsütésbe váltott, egyedül az őszi színekbe öltözött erdő emlékeztetett arra, hogy október végén járunk.fb share