Egy verőfényes nap a SPAR Budapest Maraton versenyközpontjában

Szombaton már javában zajlott az élet a SPAR Budapest Maraton versenyközpontjában az 56-osok terén. Metropol Reggeli Futás, nevezés, rajtcsomagfelvétel és tésztaparti követte egymást, mindehhez pedig ragyogó napsütés és remek hangulat társult a Városliget szélén. A SPAR Budapest Maratonig már csak egyet kell aludni.

Mindenekelőtt következzen a nap rövid összefoglalója. Reggel 8 óra után gyülekeztek a Metropol Reggeli Futás résztvevői, 9 órakor pedig elrajtoltak a 3,3 kilométere távra. 9 óra 12 perc 15 másodperckor megérkezett a bemelegítő futás első befutója. Fél 10 körül véget ért a SPAR Budapest Maraton felvezető eseménye. Fél 12-kor kinyitott a versenyközpont, de a nevezni és rajtcsomagot felvenni jövő futók közül sokan már jóval előbb megérkeztek a térre. Dél körül és kora délután már nagy volt a nyüzsgés az 56-osok terén. 14 órakor kinyitott a tésztapartinak helyet adó sátor, ahol szinte azonnal óriási lett a forgalom.

Innentől kezdve, de nem is: tulajdonképpen az egész nap folyamán végig egységes jókedv és kiváló hangulat jellemezte a versenyközpontot a 18 órás zárásig. Csak néhány pillanatkép a szombati napról. Külföldiek veszik birtokba a nevezési sátrat. Piros orros bohócdoktorok szórakoztatják az érkezőket. Külföldi és magyar tévéstábok forgatnak a téren. Színházi váltó tagjai beszélgetnek a tésztaparti sátorban. Prágai, hamburgi és pozsonyi maratonok képviselői szórólapoznak az érkezők között. Kiállítók rendezik be sátrukat. És persze a holnapi nap főszereplői, a futók jönnek, neveznek, rajtcsomagot vesznek fel, tésztapartiznak, és jól érzik magukat.

Már csak az időnek kell jó lennie holnap. De mindenkit megnyugtatunk: az is jó lesz.fb share