A sorozat harmadik állomása: Veszprém

A Mezei futó Magyar Liga sorozat idei befejező versenyére kerül sor november 29-én Veszprémben, a Gulyadombon. "- A Liga versenyre 187 előnevezés érkezett és sok kocogót, gyereket is várunk" - mondta a szombati eseményről Tóthné Stupián Anikó versenyigazgató.

- A Gulyadomb területén fekvő pálya talaja nagyon függ az időjárástól. Ha esik az eső, akkor elég nagy a sár, tócsákra kell számítani. Van egy hosszabb egyenes, ami murvás és ezért én személy szerint nem ajánlom a szöges cipő használatát, de ezt a pálya bejárás alkalmával eldönthetik a versenyzők.

A Verga Zrt. támogatásával megrendezésre kerülő viadal mezőnye hasonló lesz a sötétvölgyi versenyhez. A felnőtt férfiak nevezéséből a mezei EB-re készülő Gregor László hiányzik, de a rajthoz álló jó nevekből álló élvonalbeli távfutók, többek között Bene Barna és Minczér Albert összecsapása látványos versenynek ígérkezik.

A női mezőnyök élén Gyürkés Viktóriára és Kácser Zitára; valamint Ladányi Fruzsinával, Somogyi Anettel és Molnár Zitával az indulók között, a junior lányokra lehet a figyelmet külön is felhívni.

A fiatalabbak versenyében is itt lesz minden korosztályban az előző két verseny élmezőnye. Akik sokkal korábban érkeznek és szeretnének melegben lenni, azok számára nyitva tarjuk a pályától kb. 1200 méterre levő stadiont és a verseny után is ott lehet zuhanyozni.

Forrás: MASZfb share