Bemutatták a bakui kabalafigurákat

Hivatalosan is bemutatták a 2015-ös bakui Európa Játékok két kabalafiguráját: Jeyrant, a gazellát és Nart, a gránátalmát. A rendezők hivatalos közleménye szerint a kabalák Azerbajdzsán büszke múltját és ígéretes jövőjét hivatottak szimbolizálni.

"Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy bemutathatjuk Jeyrant és Nart a világnak, reméljük, tükrözni fogják az izgatottságot, amit az első Európa Játékok kapcsán érzünk" -fogalmazott Azad Rahimov azeri ifjúsági és sportminiszter, az EJ ügyvezetője.

"Mint Baku 2015 szimbólumai inspirálni fogják az azeri sportrajongók új generációját, szerte a városban és az országban láthatók lesznek a következő hónapokban."

Jeyran azeriül gazellát jelent, és az ország természeti szépségét, báját és tisztaságát jeleníti meg. A gazella védett állat Azerbajdzsánban.
Nar egy napfényt szerető, játékos gránátalma. Tele van élettel és energiával, imád új sportágakat kipróbálni - olvasható a leírásban.

Simon Clegg, a játékok egyik főszervezője elmondta:
"A kabaláink nagyon fontos szimbólumai az EJ-nek, és örülünk annak, hogy üdvözölhetjük őket a bakui családban. Jeyran elegáns kulturális nagykövete lesz a játékoknak és Azerbajdzsán gazdag örökségének. Nar az energiát, a lelkesedést és a jókedvet jeleníti meg."

Charlie Wijeratna, Baku kereskedelmi igazgatója reméli, a kabalák szerte Azerbajdzsánban népszerűek lesznek, és a multisporteseményre érkező sportolók is kedvelik majd őket.

Forrás: Edzésonlinefb share