10 érv a reggeli edzés mellett

Reggel vagy este? Ez itt a kérdés. Te, mikor szereted? Bakai Levente arra kereste a választ, hogy miért jó reggel edzeni. Mit mond a tudomány, és mit mond a tapasztalat? Tíz érvet gyűjtött össze a THORGYM csapata a reggeli edzés mellett.

Természetesen a témával kapcsolatban számtalan további pro és kontra érvet felsorolható, a cikk a teljesség igénye nélkül íródott. A lényeg, hogy Te jól érezd magad, amikor edzel. Legyen az bármikor a nap 24 órájában.

10 érv a reggeli edzés mellett
1. Egy kutatás szerint azok, akik reggel edzenek, sokkal jobban teljesítenek a napi rutinfeladataik során.
2. A nap munkaidő utáni része megmarad a családnak, barátoknak, vagy éppen a pihenésnek, szórakozásnak. Este könnyebben alszol el, mert nem vagy felpörögve az edzéstől.
3. A reggeli alacsony vércukorszint, a kiürült glikogénraktárak segítik, hogy a szervezeted a zsírraktárakból nyerje az energiát a reggeli edzéshez. A zsírégetés egyik ellensége a magas inzulin szint. A szervezeted az inzulint az étkezés hatására kezdi termelni, tehát reggeli előtt nagyon is előnyben vagy.
4. Ha reggel magától kipattan a szemed, és általában fitten, gyorsan ébredsz, akkor nem lesz furcsa a reggeli edzés gondolata sem. A lassan ébredőknek is érdemes kipróbálni. A reggeli edzés nagyobb löket a szervezetnek, mint egy jó bögre kávé. Az agyadnak frissességre van szüksége, nem koffeinre.
5. A reggeli edzés előnye, hogy minél hamarabb letudhatod az edzést és egész napra feldob, feltölt energiával, hiszen az endorfin szintet is emeli és tudni fogod, hogy aznap már megcsináltad! Tettél egészséged, fittséged érdekében.
6. Egy elhúzódó megbeszélés, vagy váratlan feladatok miatt nem kell kihagynod az edzést.
7. A reggeli edzés szabályozza az étvágyat is, és felpörgeti egész napra az anyagcseréd.
8. Más is felkelt korán, Te is felkeltél korán, azért, hogy tépjétek a vasakat a teremben és szóljon a rock ’n’ roll +1 pont a feelingnek.
9. Reggel még frissebb a szervezet, hiszen nem fárasztotta le az egész napos munka. Ez a teljesítményeden javulásában is tapasztalható lesz.
10. Kiváló alkalom saját magad motiválására. Egyfajta lelki tartást ad számodra, hogy tudod, ma is megcsináltad, és képes voltál felkelni reggel a nyöszörgés helyett, hogy építsd a testedet.
Forrás: THOR GYMfb share