Baji Balázs szezoncsúccsal ötödik, Szabó Barbara harmadik Lódzban

Szabó Barbara harmadik helyen végzett magasugrásban, míg Baji Balázs idei legjobbját futva ötödik lett 60 méter gáton a Lódzban rendezett fedettpályás atlétikai versenyen, melyen a 38 éves Kim Collins egészen parádés idővel nyert 60 méteren.

A viadal honlapja szerint az idén már 1,92 métert is elért, s ezzel már biztos fedettpályás Európa-bajnoki induló Szabó Lengyelországban remekül versenyzett, 1,90 méterig minden magasságon elsőre átjutott, aztán az 1,92-t végül háromszor leverte.

A fedettpályán és tavaly szabadtéren is Eb-negyedik Baji, illetve Kiss Dániel nagyon erős mezőnyben futhatott ezúttal. Előbbi 7.68 másodperces eredménnyel ért célba ötödikként, utóbbi pedig 7.91-gyel nyolcadikként. A mezőny erejét mutatja, hogy a 110 gáton olimpiai bajnoki címvédő amerikai Aries Merritt, illetve a 2008-as ötkarikás győztes kubai Dayron Robles is futott, ám nem ők, hanem a szintén kubai Orlando Ortega nyert 7.45-tel.

A verseny legemlékezetesebb eredményét a veterán, 39. évében járó Kim Collins (St. Kitts és Nevis) szolgáltatta, aki 6.47 másodperccel, a világ idei legjobbjával, s egyben egyéni csúcsával nyerte meg a férfi 60 métert.

Forrás: MTIfb share