Bolt és Powell is nyert az ostravai esőben

A hatszoros olimpiai bajnok Usain Bolt a rossz idő ellenére is jó eredménnyel, 20.13 másodperccel győzött férfi 200 méteren az ostravai nemzetközi atlétikai viadalon.


A Golden Spike elnevezésű versenyen a világ legjobb sprinterének számító jamaicai sztár óvatosan kezdte a félkörös távot, ám a célegyenesben ellépett ellenfeleitől, s ugyan az utolsó métereken kissé már görcsösnek tűnt a mozgása, így is simán nyert.

Boltnak ugyan nem sikerült 20 másodpercen belül futnia, ám tekintve, hogy kifejezetten hideg és esős időben kellett futnia, eredménye remeknek mondható. Íme egy videó a futamról.

A kedvezőtlen körülmények miatt Asafa Powellnek sem lehetett reménye arra, hogy javítson 9.84 másodperces idei legjobbján 100-on, s ettől alaposan el is maradt: a szintén jamaicai sprinter 10.04 másodperccel nyerte a távot, jelentős fölénnyel verve meg vetélytársait.

A rangos ostravai viadalra a rossz idő alaposan rányomta a bélyegét, a körülmények talán csak a férfi gerelyhajítókat nem zavarták meg, ők egészen kiváló versenyt mutattak be. A kilencfős mezőnyből nyolcan dobtak 80 méter felett, a győztes kenyai - világbajnoki negyedik - Julius Yego pedig 86.88 méteres nemzeti csúccsal lett első.


Forrás: nso.hu
Fotó: saudigazette.com.safb share