Hat magyar atléta már biztosan ott lesz Rióban

A kalapácsvető Pars Krisztiánnal és a súlylökő Márton Anitával már hat atléta teljesítette a 2016-os olimpia kvalifikációs szintjét. A maratonfutó Papp Krisztina már korábban "megváltotta jegyét".


"Londoni olimpiai bajnok kalapácsvetőnk, Pars Krisztián és a közelmúltban fedett pályán Európa-bajnoki aranyérmet nyert Márton Anita súlylökő is teljesítette a riói szintet, így már hat magyar atléta részvétele biztosra vehető a 2016-os olimpián" - tájékoztatta a mob.hu-t Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára.

Pars Krisztián a hétvégi atlétikai csapatbajnokságon 78,46 méterrel nyerte a kalapácsvetést, s ezzel teljesítette a riói olimpia indulási szintjét. Márton Anita, 18.94 méteres eredménnyel lett a legjobb súlylökésben a Japánban rendezett IAAF World Challenge versenyen, szintén a hétvégén, így ő is felsorakozott a riói szintet teljesítő magyar atléták közé.

Az atlétikai számok egy részében január 1-je óta lehet olimpiai szintet teljesíteni a kijelölt versenyeken, többségében viszont május 1-jén kezdődött a kvalifikációs időszak.

A riói olimpiai szintes atléták: Srp Miklós (50 km gyaloglás), Madarász Viktória (20 km gyaloglás), Helebrand Máté (20 km gyaloglás), Papp Krisztina (maraton), Márton Anita (súlylökés), Pars Krisztián (kalapácsvetés). A futó- és gyaloglóatlétáink sikeréről korábbi cikkünkben számoltunk be.

Forrás: mob.hufb share