Az év atlétái, hegyifutói

Baji Balázs és Márton Anita, illetve Pelsőczy Attila és Horváth Tímea kapta a 2016-os évi teljesítményeket elismerő díjakat.

A MASZ Évzáró és Díjátadó Gálán kerültek átadásra az Év legjobb atlétáinak, és az Év edzőjének elismerései; továbbá köszöntötték az idei év nemzetközi eseményein kiemelkedő teljesítményt nyújtott atlétákat, az országos csúcsot elért versenyzőket és átadták az Európai Atlétikai Szövetség kitüntetéseit is.

Az Év férfi atlétája 2016-ban: Baji Balázs, a Kopp Békéscsabai AC országos csúccsal EB ezüstérmes, fedett VB hatodik, olimpiai elődöntős gátfutója. Edzője ifjabb Tomhauser István.

Az Év női atlétája 2016-ban: Márton Anita, a Kopp Békéscsabai AC országos csúccsal olimpiai bronzérmes, EB ezüstérmes és fedett pályás országos csúccsal fedett VB ezüstérmes súlylökője. Edzője Eperjesi László.

Magyar Atlétikai Szövetség Hegyi- és Terepfutó bizottsága is megválasztotta az év legjobbjait a szakágban. Férfiaknál szoros küzdelemben Pelsőczy Attilára esett a bizottság választása. A TFSE versenyzője a hegyifutó Eb-n a legjobb magyar helyezést érte el (54.), bajnoki címet szerzett terep félmaratonon, ezüstérmes lett a szakági ob-n és abszolút győztese volt a hegyifutó kupa-sorozatnak.

Hölgyeknél Horváth Tímea kapta az elismerést. A BHSE atlétája az idei hegyifutó EB-n szintén a legjobb magyar helyezést érte el (31.), győzött a szakág országos bajnokságán, ezüstérmet szerzett a terep félmaraton ob-n.fb share