HADAT ÜZENNEK A DOPPINGNAK

Minden idők legnagyobb és legátfogóbb antidopping programját dolgozta ki az idei, augusztus 15. és 23. között, Berlinben rendezendő világbajnokságra a Nemzetközi Atlétikai Szövetség.

ELVETTÉK YOUNG ÉRMEIT

Olimpiai aranyérmét követően az 1999 után szerzett világbajnoki medáljait is visszavették a doppingvétség miatt örökös eltiltással sújtott Jerome Young amerikai atlétától.

ÚJABB SÉRÜLÉS ESETÉN VISSZAVONUL A GÁTFUTÓ

Újabb sérülés esetén visszavonul Liu Hsziang, a kínaiak olimpiai bajnok gátfutója, aki március elején áll újra edzésbe.

NÉZD ÚJRA A FILMEKET!

Már csak 22 nap van hátra a 2. Balaton Szupermaraton rajtjáig!

ÚJ ATTRAKCIÓK A MAGYAR TENGER PARTJÁN

Rosta Sándor, a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke azzal ajánlotta a Balatoni régiós standon felvonuló települések kínálatát a régió február 25-i sajtótájékoztatóján az utazók figyelmébe, hogy szemmel láthatóan van a településeknek mondanivalója és jövőképe.

FRISS RAJTLISTÁK

Nézd meg a legfrissebb rajtlistákat!

HÁROM 2:07-ES MARATONI FUTÓ INDUL ROTTERDAMBAN

A Rotterdam Marathon szervezői bejelentették, hogy versenyükön április 5-én rajthoz áll majd William Kipsang, Abel Kirui és Richard Limo, akik mindhárman 2:07-nél jobb egyéni csúccsal rendelkeznek.

TAVASZKÖSZÖNTŐ FUTÁS A NIKE-VAL

A naptári tavasz első napja jó alkalom, hogy futóbarátainkkal újra összejöjjünk és egy közös találkozó keretében köszöntsük a zöld évszakot.

MARATON A RIVIÉRÁN

2008-ban óriási sikerrel debütált a Francia Riviérán megrendezett, Nizza és Cannes között zajló maratoni verseny.

MINDEN HÓNAP UTOLSÓ KEDDJÉN NORDIC WALKING TANÁCSADÓI DÉLUTÁN

Tanácsadó délután és vásárlási lehetőség a Spuri futóboltban MINDEN HÓNAP UTOLSÓ KEDDJÉN 14-18 óra között a Nordic Walking Sport jóvoltából!

VASÁRNAP BARCELONA MARATHON

Március 1-jén rajtol a Barcelona Marathon.

PISTORIUS VÁRHATÓAN HAMAR FELÉPÜL

Menedzsere szerint műtéte jól sikerült, és várhatóan teljesen felépül szombati hajóbalesete után Oscar Pistorius, az amputált lábú dél-afrikai atléta.

ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK - SPURI FUTÓ-TRIATLON MAGAZIN

Nagy megújulás előtt áll a Spuri Futó-Triatlon Magazin!

POWELL 400 MÉTEREN IS RAJTHOZ ÁLL SYDNEY-BEN

A világ egykori leggyorsabb embere, a 100 méteres síkfutás korábbi világcsúcstartója Asafa Powell a jövő hét végi Sydney-i 400 méteres versenyen is rajthoz áll a 100 méter mellett, amelynek célja, hogy ismét ő legyen a világ leggyorsabb sprintere.

VILÁGCSÚCS 20 KILOMÉTERES FUTÁSBAN

Minden idők második legjobb eredményét futotta a pénteki, egyesült arab emírségekbeli félmaratoni versenyen a kenyai Patrick Makau, aki közben megjavította a 20 kilométeres világrekordot.

190 ORSZÁGBAN NÉZHETIK MAJD AZ ATLÉTIKAI VB-T

A berlini szervezők tájékoztatása szerint 190 országban lesz látható az atlétikai világbajnokság augusztus 15. és 23. között

PISTORIUS KÓRHÁZBAN VAN

Hajóbalesetet szenvedett és kórházba került Oscar Pistorius, az amputált lábú, dél-afrikai atléta.

25000 FUTÓ PÁRIZSBAN

Negyedmillió futó lesz a francia fővárosban.

VARGA JUDIT KIVÁLÓ EREDMÉNYE VALENCIÁBAN

Az Olaszországban élő fedett EB bronzérmes Varga Judit 4:10,84 perces eredménnyel hatodik helyen végzett 1500 méteren Valenciában.

EGY HÓNAP MÚLVA RAJTOL A 2. BSI BALATON SZUPERMARATON

Szupermaratonisták, párosok, váltósok figyelem! Már csak egy hónap, és Siófokról elrajtol a 2. BSI Balaton Szupermaraton, kezdetét veszi a magyar tenger meghódítása!

LIU HSZIANG MÁRCIUSBAN ÁLL ÚJRA EDZÉSBE

A 110 gát athéni aranyérmese - aki hosszú ideje tartó sarokfájdalmai miatt decemberben feküdt kés alá Houstonban - a vártnál gyorsabban gyógyul, de egyelőre nem tudni, hogy megvédheti-e címét augusztusban a berlini világbajnokságon. Lehet, hogy a 25 éves futót csak szeptemberben a sanghaji Grand Prix-viadalon láthatják újra a szurkolók.

DEFAR VILÁGCSÚCSOT FUTOTT 5000 MÉTEREN, PAPP KRISZTINA NEGYEDIK LETT

Az etióp Meseret Defar 14:24.37 perccel új világcsúcsot ért el női 5000 m-es síkfutásban, a stockholmi nemzetközi fedettpályás atlétikai viadalon, szerda este.

GUSZTOS PÉTER MARATONRA KÉSZÜL

Minderről blogjában ír a politikus: "az idén ősszel újra maratont szeretnék futni, és rajthoz állok a parlamenti képviselők félmaratoni világbajnokságán". Beszámolója szerint megpróbálja minden rossz szokását feladni, így miután 2002 óta nem dohányzik, most a kávén a sor.

KISORSOLTUK A SPURI ELŐFIZETÉSI AKCIÓ NYERTESÉT!

Kisorsoltuk a tavaly év végén meghirdetett Spuri Futó-Triatlon Magazin előfizetési akció nyertesét.

ELKÉSZÜLTEK A K&H ESEMÉNYEK LOGÓI

Készen vannak a 2009-es K&H események logói, amelyek most bemutatkoznak a futóknak.

A MAGYAROK TÚLSÚLYOSAK, ÉS KEVESET MOZOGNAK

A magyarok 56 százaléka tartja magát túlsúlyosnak, közülük 18 százalék próbálkozik fogyókúrával, ami Európában messze a legalacsonyabb arány - tárta fel a Nielsen piackutató vállalat 52 országban - köztük Magyarországon - végzett felmérése.

FREDERICKS A HALL OF FAME-BEN

A namíbiai Frank Fredericks-et beválasztották az Afrikai Hírességek Csarnokába. 1993 200 méteres síkfutó világbajnoka február 14-én, az alexandriai gálaesten vehette át a díját.

DWAIN CHAMBERS OTT LEHET A VB-N

A korábban doppingolás miatt eltiltott Dwain Chambers tagja lehet az augusztusi berlini világbajnokságon a brit váltónak. Erről Charles van Commenee, a szigetországi válogatott holland szövetségi kapitánya nyilatkozott.

KIPROP ÉS BELETE GYŐZELME LUXEMBURGBAN

A kenyai Wilson Kiprop győzött a luxemburgi diekirch-i Eurocross-on február 15-én, vasárnap. Kiprop honfitársát, Titus Masai-t győzte le minimális különbséggel.

BOLT KÖNNYED GYŐZELME

Könnyedén nyert idei első versenyén Usain Bolt jamaicai atléta, a pekingi olimpia egyik sztárja, aki a hazájában rendezett szombati viadalon 400 méteren nem talált legyőzőre.

GREGOR LÁSZLÓ IFJÚSÁGI CSÚCSA 800-ON

Gregor László már egy hete sem állt távol attól, hogy 800 méteren országos csúcsot javítson, a február 15-én a budapesti Syma csarnokban megrendezett MASZ nemzetközi fedett pályás atlétikai versenyen azonban már jelentősen átlépte a Nagy Viktor által 14 esztendeje felállított 1:53,36 perces ifjúsági fedett pályás rekordot.

DEFAR OTT LESZ PRÁGÁBAN

Az etióp Meseret Defar megerősítette, hogy ott lesz a február 26-i nemzetközi fedettpályás atlétikai versenyen Prágában, és megpróbálkozik majd egy világcsúcs megdöntésével is.

BEADTA OLIMPIAI PÁLYÁZATÁT A NÉGY KANDIDÁLÓ VÁROS

Határidőre beadta hivatalos pályázatát mind a négy, a 2016-os nyári olimpia megrendezésére kandidáló város, így immár biztos, hogy a verseny Chicago, Rio de Janeiro, Madrid és Tokió között dől el.

RADCLIFFE VISSZATÉR LONDONBA

A maratoni világcsúcstartó brit futónő, Paula Radcliffe visszatér Londonba: április 26-án ott lesz a Flora London Maraton rajtjánál. Radcliffe-nek nem lesz könnyű dolga, ha győzni akar, hiszen rendkívül erős mezőnyben kell futnia.

HÉT MARATON HÉT KONTINENSEN HAT NAP ALATT

Egy ír ultramaratonista, Richard Donovan hét maratoni versenyt futott le hét kontinensen kevesebb mint hat nap alatt.

EURÓPA LEGNAGYOBB MARATONJAI

A német Laufmagazin összeállította a 2008-ban legnagyobb európai maratonok listáját a résztvevők száma alapján.

EREDMÉNYEK STUTTGARTBÓL

Stuttgartban nagy érdeklődés kísérte a 27.Sparkassen Cup fedett versenyt. Ebben az évben is olimpiai- világ- és Európa bajnokok sora adta meg az IAAF Permit sorozatba tartozó viadal rangját .

BUDAPEST BAJNOKSÁG

Budapesten nagy tömegek vettek részt a több korcsoportos Budapest Bajnokság első napján.

KEITANY GYŐZELME GENTBEN

A világ idei legjobb eredményével, 3:33.96-tal nyerte Haron Keitany az 1500 métert a Gentben megrendezett KBC fedett pályás versenyen.

MEZEI FUTÓ EREDMÉNYEK AZ USA-BÓL

2004 maratoni olimpiai ezüstérmese, Meb Keflezighi nyerte február 7-én az USA mezei futó bajnokságát - ezzel harmadszor bizonyult a legjobbnak. A nőknél Emily Brown első alkalommal diadalmaskodott.

III. TÉLI MARGITA TEREPMARATON EREDMÉNYEK

A "Margita 344,2" Turisztikai és Sport Egyesület versenyével a Gödöllői-dombságban kezdődött az idei Terep Ultra Kupa versenysorozata.

T-HOME VIVICITTÁ LOGÓK

Elkészültek a 2009-es T-Home Vivicittá Városvédő Futások logói, melyek most bemutatkoznak a futóknak.

TELJESÍTMÉNYTÚRA NAPTÁR KAPHATÓ

A BSI nevezési irodában és a Spuri Futóboltban 1000 Ft-os áron megvásárolható a 2009-es teljesítménytúra eseménynaptár.

BEFEJEZŐDÖTT AZ OLIMPIAI BAJNOK GÁTFUTÓ FEDETT PÁLYÁS SZEZONJA

Combsérülése miatt befejeződött a fedett pályás szezon a 110 méteres férfi gátfutás pekingi olimpiai bajnoka és világcsúcstartója, Dayron Robles számára.

BERNARD LAGAT NÉGY PERCEN BELÜL FUTOTTA AZ EGY MÉRFÖLDET

Az amerikai Bernard Lagat és az ausztrál Steve Hooker eredménye emelkedett ki pénteken New Yorkban a 102. Millrose Games fedett pályás atlétikai verseny teljesítményei közül.

SENKI NEM TELJESÍTETT EB SZINTET A MAGYAROK KÖZÜL

A magyarok közül senkinek sem sikerült kiküldetési szintet teljesítenie a márciusi, torinói fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságra a hazai szövetség SYMA-csarnokban rendezett szombati viadalán.

KÁLOVICS ANIKÓ ISMÉT GYŐZÖTT

Folytatva idei sikersorozatát Kálovics Anikó nyerte meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) sorozatába tartozó vasárnapi olaszországi mezeifutó-versenyt.

MEGHOSSZABBÍTOTT KEDVEZMÉNYES NEVEZÉS A BALATON SZUPERMARATONRA

Meghosszabbítottuk a kedvezményes nevezés határidejét!

BÉRCES EDIT 24 ÓRÁS SIKERE

A hétvégén a finnországi Espooban rendezett II. Endurance 24h fedettpályás versenyen Bérces Edit 212,1 km-es eredménnyel, új pályacsúccsal nyert.

VILÁGKLASSZIS HOSSZÚTÁVFUTÓNK LESZ?

Akár világbajnoki és olimpiai érmek megszerzésére is képes lehet az a fiatal etióp futó, aki két éve él Magyarországon, és honosítása után már magyar színekben robbanhat be a világelitbe - mondta a Független Hírügynökségnek a 19 éves Mossisa Feyssa edzője.

BENE BARNABÁS MEGFUTOTTA AZ EB SZINTET 1500-ON

Egyévnyi kihagyás után a bécsi atlétikai viadalon lépett először pályára nemzetközi versenyen Bene Barnabás, és a korábban több korosztályos Európa-bajnokságot nyerő középtávfutó 1500 méteren állt rajthoz, azzal a céllal, hogy teljesíti a MASZ által a torinói fedett pályás Európa-bajnokságra előírt 3:44 perces kiküldetési szintet.

TRAMMEL ÉS GOUCHER IS OTT LESZ BOSTONBAN

Terrence Trammell és Kara Goucher is ott lesz a startvonalnál a február 7-ei Reebok Boston Fedett pályás Játékokon.

MEGVÉDTE CÍMÉT A LÉPCSŐK KIRÁLYA

Ismét német győzelem született az idei felhőkarcolóra futásban, a New York-i Empire State Buildingben.

63 NEMZET ATLÉTÁI AMMANBAN

A január 28-ai előzetes nevezési határidő lejártáig 63 IAAF tagország jelezte, hogy atlétákat kíván delegálni a március 28-án a jordániai Ammanban megrendezésre kerülő 37. IAAF Mezeifutó Világbajnokságra.

ELHALASZTOTTÁK A DOPPINGOLÓ GÖRÖG FUTÓK PERÉT

Egy athéni bíróság november 10-re halasztotta a doppingvétség miatt korábban két évre eltiltott görög atléták, Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu perét.

ELHUNYT A SZUPERNAGYI

98 éves korában elhunyt Rosario Iglesias világcsúcstartó futónő.

WANJIRU ELSÖPRŐ GYŐZELME

A maratoni távon olimpiai bajnok kenyai Samuel Wanjiru fantasztikus győzelmet aratott a 24. Mitja Marató de Granollers elnevezésű félmaratoni versenyen, a Barcelonától 20 kilométerre található Granollers városában. Az időjárási körülmények - eső és hideg - ellenére 5800 induló vágott neki a távnak.

KÜZDELEM VÁRHATÓ VALENCIÁBAN

Nagy harc várható a 3000 méter első helyezéséért a február 14-ei "Ciudad de Valencia" nemzetközi fedett pályás versenyen: Palau Velódrom Lluis Puig-ben az etióp Meselech Melkamu és a kenyai Vivian Cheruiyot párharca várható.

fb share