29. Spar Budapest Maraton rajtzónák

Rajtzónák

Kérjük a rajt előtt mindenki a tervezett tempójának (perc/km) megfelelő zónába álljon be, hogy ne zavarja a többi futót.

- 4:30-on belül (3:10:00-n belüli maraton)(piros 1-es matricával a rajtszámon)
- 4:30-5:00 között (3:10:00 - 3:30:00 közötti maraton)(zöld 2-es matricával a rajtszámon)
- 5:00-5:30 között (3:30:00 - 3:52:00 közötti maraton)(sárga 3-as matricával a rajtszámon)
- 5:30-6:00 között (3:52:00 - 4:13:00 közötti maraton)(kék 4-es matricával a rajtszámon)
- 6:00-6:30 között (4:13:00 - 4:34:00 közötti maraton)(fekete 5-ös matricával a rajtszámon)
- 6:30 fölött (4:34:00 fölötti maraton)(fehér 6-os matricával a rajtszámon)
- A kerekesszékkel vagy handbike-kal induló versenyzők (akár önerőből, akár segítővel teljesítik a távot) a mezőny elejéről indulhatnak. Ennek feltétele, hogy a felvezető járművet csak akkor hagyhatják el, amikor a 40. kilométer után újra a Hősök terére érkeznek vissza. A rajtzónába lépés előtt erről egy nyilatkozatot is alá kell írniuk!

Fontos változás a rajtzónák rendszerében a BSI eseményein!

A változás lényege, hogy bizonyos eseményeinken mindenki csak az előre megadott, tervezett tempójának megfelelő rajtzónába állhat be.
Ezzel is szeretnénk csökkenteni a rajt utáni első kilométerek tumultusát, a felesleges előzgetéseket. Ha csak az egy tempójú futók indulnak egy zónából, sokkal nyugodtabb, kiszámíthatóbb lesz már a futás eleje is.

 • A tervezett tempónak megfelelő rajtzónába való beállást a rajtszámon elhelyezett színes etikett segíti, melyet a zónába történő beálláskor ellenőrzünk. Az etikett színe és száma megegyezik a zóna színével és számával.
 • Mindenki csak abba a rajtzónába állhat be, amilyen színű matrica a rajtszámán van.
 • Aki nem adott meg tervezett tempót, az a rajt előtt a versenyközpont "probléma" feliratú asztalánál kérhet matricát.
 • Rajtzóna-matrica nélkül csak a leghátsó rajtzónába lehet beállni!
 • Az időbeállót jelző táblát mindig az adott időzóna végére helyezzük el, tehát mindig az adott tábla előtti területre kell beállni.
 • A rajtzónák beálló kapuit a rajt előtt 20 perccel nyitjuk, és 5 perccel a rajt előtt zárjuk, utána már csak a mezőny végére lehet állni.

Kérjük, ha a rajtzónádban nem megfelelő matricás futóval találkozol, kérd meg, hogy célidejének megfelelő tempójú rajtzónát válassza, a tumultus és az esetleges balesetek elkerülése érdekében.

Nagyításért kattints a képre!

 • a kerekesszékes és handbike-os versenyzők
  • indulhatnak a mezőny elejéről, de a felvezető autót csak akkor hagyhatják el, amikor a 40. kilométer után újra a Hősök terére érkeznek vissza. A rajtzónába lépés előtt erről egy nyilatkozatot is alá kell írniuk!
  • a rajthoz a célkapu Hősök tere felőli oldaláról állhatnak be, legkésőbb 5 perccel a rajt előtt
  • a rajthoz történő belépéskor alá kell írniuk egy nyilatkozatot, hogy a szabályokat betartva, nem előzik meg a felvezető autót
  • 20 másodperccel a futók rajtja előtt indítjuk őket

fb share