Nevezések átadása és módosítása 2017-es eseményeinktől

Változások a BSI eseményein: a 2017-es eseményektől megszűnik a BSI eseményein a rajtszámok személyek közötti átadásának lehetősége, illetve változik az eseményen belüli távmódosítás menete.


Eseményeinken évről évre növekszik a nevezések más személynek történő átadása, illetve az eseményen belül, a távok közötti nevezés módosítások száma. Ez komoly adminisztrációs és szervezéstechnikai feladatot ró ránk. Ezzel párhuzamosan Európában egyedülálló módon lehetőséget biztosítunk már hosszú évek óta a nevezések lemondására és a befizetett nevezési díjak több mint egy évig való újra felhasználására. Ezek figyelembevételével úgy döntöttünk, hogy változtatunk a nevezések átadásának és módosításának eddigi rendszerén.2017-es eseményeink meghirdetésétől kezdve megszűnik a BSI eseményein a rajtszámok személyek közötti átadásának lehetősége, illetve változik az eseményen belüli táv módosításának menete. Rajtszámot semmilyen esetben nem írunk át más nevére, sem előzetesen, sem az esemény után.

Mivel a nevezés átadásának lehetősége megszűnt,

ha már neveztél egy eseményre, de nem tudsz részt venni rajta, lehetőséged van az eseménytől való visszalépésre. (Kivételt képeznek az esetlegesen halasztott vagy későbbi időpontban megrendezendő események.)A visszalépési időpontokról és a Spuri Balaton Szupermaratonon speciális visszalépési lehetőségéről itt olvashatsz.

Az eseménytől való visszalépésedet csak az alábbi linken lévő visszalépési űrlapon fogadjuk el, amely itt található.

Visszalépésed után keletkezett egyenlegedet a tárgyévet követő esztendő utolsó napjáig tudsz felhasználni,a BSI eseményeken nevezési díjként. Így a nevezési díjad nem vész el, később is fel tudod használni.

Visszalépés esetén nevezési díjat nem fizetünk vissza.

Nevezés átadás 2017 GYIK

Ha nem tudok elindulni egy eseményen, más indulhat helyettem?
Nem, rajtszámot, nevezést nem lehet átadni.

Csak úgy odaadhatom másnak a rajtszámomat?
Nem. A rajtszám átadása másik személynek nem engedélyezett.

Az esemény után módosíthatom a nevet, ha barátomtól átvettem a rajtszámát?
Mivel átvenni rajtszámot nem lehet, így az eredménylistában szereplő nevet sem tudjuk utólag módosítani.

Mit tehetek, ha nem tudok részt venni az eseményen?
Lehetőség van az eseményen való részvételtől visszalépni és a befizetett nevezési díjat egy adminisztrációs költség levonása után az egyenlegedben jóváíratni. Az így keletkezett egyenleget a tárgyévet követ év december 31-ig használhatod fel BSI esemény nevezési díjára.

Meddig kell megtennem a visszalépést?
Két lemondási határidővel léphetsz vissza az eseménytől az erre szolgáló űrlapon. A visszalépés menetét és a határidőket itt találod.

Mekkora a jóváírás mértéke?
Ha visszalépésedet az eseményt megelőző hét hétfő éjfélig jelzed felénk, akkor 500Ft kezelési kölség levonása után a befizetett nevezési díjadat jóváírjuk az egyenlegedbe. Ha visszalépésedet az esemény hetének szerda éjféli időpontjáig teszed meg, akkor a befizetett nevezési díjad 25%-a levonásra kerül kezelési költségként, a többit pedig jóváírjuk az egyenlegedbe.


Táv és futam időpont módosítás eseményen belül:

Ha már leadtad egy eseményre a nevezésedet, de a teljesítendő távot módosítanád rövidebbre vagy hosszabbra, akkor azt a következő lépésekben tudod megtenni.

Ha a táv módosítása mellett döntöttél, akkor az eredeti távtól vissza kell lépned. A visszalépést az alábbi oldalon tudod intézni. Az elküldött visszalépést 5 munkanapon belül dolgozzuk fel.

A befizetett nevezési díjadat (a visszalépési időszak függvényében lásd itt ) 500 Ft vagy 25% adminisztrációs díj levonásával jóváírjuk az egyenlegedbe. Ezek után az új távra való nevezéssel és az aktuálisan érvényes rád vonatkozó nevezési díj befizetésével tudsz benevezni az új távra az előnevezési időszak végéig, ha a távra a nevezést a meghatározott létszámlimit elérése miatt még nem zártuk még le.

A visszalépést követően a jóváírt egyenleged felhasználásával az új nevezést intézheted:

  • online: a nevezési határidő lezárásáig

  • személyesen: a BSI nevezési irodájában az előnevezés lezárásáig.

Mi a teendő ha kisebb távról nevezel át nagyobb távra:

A módosítást elvégezheted online illetve a BSI irodájában az előnevezési időszak végéig.

A kisebb távtól vissza kell léptetned magad a az alábbi >>űrlapon és a jóváírt egyenlegedet fel tudod használni az új nevezéshez mind online mind pedig irodai módosításkor az előnevezési időszak végéig. Az új táv nevezési díja az adott nevezési időszak rád vonatkozó ára lesz. Irodai módosítás esetén a módosítási díj 500Ft, online módosítás esetén nincs módosítási díj. A módosítás (a nevezés leadása az új távra) a jóváírás megtörténte előtt is elvégezhető.

Mi a teendő ha nagyobb távról nevezel át kisebbre:

A módosítást elvégezheted online illetve irodában az előnevezési időszak végéig.

A nagyobb távtól vissza kell léptetned magad a az alábbi >>űrlapon és a jóváírt egyenlegedet fel tudod használni az új nevezéshez mind online mind pedig irodai módosításkor az előnevezési időszak végéig. Az új táv nevezési díja az adott nevezési időszak rád vonatkozó ára lesz. Irodai módosítás esetén a módosítási díj 500Ft, online módosítás esetén nincs módosítási díj. A módosítás (a nevezés leadása az új távra) a jóváírás megtörténte előtt is elvégezhető.

Ha a nagyobb táv módosítási díjából a kisebb táv nevezése után marad fent összeg, azt irodai módosítás esetén jóváírjuk számodra. Online nevezés esetén a fel nem használt egyenleg továbbiakban is felhasználható.

Az esemény helyszínén a táv és futam időpont módosításának menete a Probléma megoldás asztalnál:

  • Új nevezési lapot kell kitöltened az új távra vagy időpontra.
  • Másik távra vagy futam időpontra csak akkor módosíthatod a nevezésedet, ha az eredeti táv rajtszámát és csomagját még nem vetted át vagy azt a módosításnál a már felvett csomagot és rajtszámot leadod.
  • Az eredeti nevezési díjadat beszámítjuk a helyszíni nevezési díjba így esetlegesen neked csak a nevezési díj különbözetet és helyszíni 500Ft-os módosítási díjat kell fizetned.
  • A helyszínen már nem tudsz felhasználni egyenleget és fennmaradt összeget sem írunk jóvá az egyenlegedbe.

Táv módosítása eseményen belül 2017 GYIK

Ha bármilyen okból szeretném módosítani a távot az adott eseményen belül, azt megtehetem? Igen. A módosítás menetéről fent olvashatsz.

Mi a menete a táv módosításának? A módosítás menetéről fent olvashatsz.

Táv módosítása után átadhatom másnak a nevezésem? Nem. A rajtszám átadása másik személynek nem engedélyezett.

Indulhatok a 21km-en a 7 km-es rajtszámommal? Nem. Csak azon a távon indulhatsz, amelyre a rajtszámod jogosít.

fb share