5. K&H olimpiai futónapok, Kecskemét

Verőfényes napsütésben zajlott április 20-án Kecskeméten a K&H olimpiai futónap, melyet Bács-Kiskun megye székhelyén a jubileumi, 5. alkalommal rendeztek meg. A 3950 résztvevőre 3,4 kilométer teljesítése várt, vagy futva, vagy gyalogolva. A nap programját Nagy "Gizmó" Attila és csapata bemutatója indította: a három bringás fiú ismét lélegzetelállító mutatványokat hajtott végre a közönség üdvrivalgásától kísérve.

Az olimpiai öt karika megformázása az előző három állomáshoz hasonlóan itt sem maradt el, a főként gyerekekből álló, színes pólókat viselő egybegyűltek a Kossuth téren alakították ki az ötkarikás játékok jelképét. Ezután a résztvevők közösen melegítettek be a rájuk váró megmérettetés előtt. 10 óra 20 perckor eldördült a rajtpisztoly, a csaknem négyezres mezőny pedig nekilódult, hogy teljesítse a kecskeméti utcákon kanyargó távot.

Öt percig tartott, mire az összes induló áthalad a rajtkapun, melyen újabb öt perc múlva a győztes haladt át. Az etióp Mossissa Feyissa immár negyedszer diadalmasodott az idei K&H olimpiai futónapokon, Szeged, Kaposvár, Dunaújváros után Kecskeméten is nyerni tudott. A második helyet hatalmas küzdelemben Halászevics Áron szerezte meg Némedi Zoltán előtt.

A nőknél megismétlődött a szegedi futónap eredménye, hiszen Biacsi Ilona győzött ikertestvére, Bernadett előtt, harmadikként pedig Imrédi Kiss Ágnes futott be.

A futónap programjában ismét helyet kapott a BringaSuli, a kisgyermekek részére felállított kerékpáros ügyességi park is. A családok számára ideális vasárnapi programnak számító K&H olimpiai futónap eredményhirdetéssel és sorsolással zárult.

A K&H olimpiai futónapok ötödik, egyben utolsó idei állomása Veszprémben lesz, május 25-én.

K&H olimpiai futónap, Kecskemét

3,4 km

Férfiak

1. Mossissa Feyissa (A-Tomsport, etióp) 10:15

2. Halászevics Áron (Szeged) 10:30

3. Némedi Zoltán 10:31

4. Kuttor Csaba (Uniqa Team) 10:42

5. Ilisz Pál (DAC) 11:09

6. Kósa Tamás (MAC NS) 12:19

Nők

1. Biacsi Ilona (SZVSE) 12:35

2. Biacsi Bernadett (SZVSE) 12:36

3. Imrédi Kiss Ágnes (SZVSE) 12:40

4. Román Vanda (KARC) 12:45

5. Hajdu Rita (Futó Klub Dunaújváros) 13:13

6. Szabó Márta 14:25

Iskolák mozgósítási versenye

Kecskeméti iskolák

1. Szent Imre 312 fő

2. Kodály 305 fő

3. Zrínyi 282 fő

Kecskemét környéki iskolák

1. Városföld 255 fő

2. Ballószög Kossuth Ált. Isk. 197 fő

3. Szentkirály 165 fő

Névadó főszponzor

KH_olimpai_paralimpiai_logo

Társszponzor

coca cola testebreszto

naturaqua

Támogató

timex

Médiatámogató

gong

kecskemét_tv

sportkapu

no_vagyok

vendegvaro

fb share