Közel két és fél ezren futottak Kecskeméten

Szeptember 22-én 2200-an futottak a K&H olimpiai futónapok kecskeméti helyszínén, ahol már kilencedik alkalommal gyűltek össze a résztvevők a 3,4 km-es táv közös teljesítésére. Az eseményen készült fotók már megtekinthetők a képcsarnokban!

A Deák Ferenc tér az ebéd utáni órákban hamar megtelt családokkal és iskolai csoportokkal, akik a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban vehették át az esemény egyedi kék pólóját, valamint ismerkedhettek a kiállítói programokkal.

A rajt előtti percekben a kecskeméti Fitt Woman Fitness edzője, Fodor Viki vezetésével melegítettek be a futónap résztvevői. A rajt indítását a város büszkesége, a kétszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok magyar paratriatlonista, Boronkay Péter vállalta, majd a gyermekek nagy örömére ő maga is csatlakozott a mezőnyhöz.

A 3,4 kilométeres távon elsőként Szelepcsényi Zsolt ért célba, aki 9:21-es idejével közel fél percet vert a 2011-es férfi első helyezett idejére. A férfi mezőny második helyezettje, Galamb Csaba a tavalyi eredményéhez képest javított, egy szinttel feljebb állhatott dobogóra. A lányok versenyében első helyen végzett, csak úgy, mint tavaly - Kis Zsanett, a MAC Népstadion versenyzője.

A helyezetteken kívül a résztvevők is ajándékokkal gazdagodtak, hiszen K&H ajándékcsomagok, TIMEX karórák és Sony zenelejátszók találtak gazdára.

Egyéni legjobb eredmények a mai napon:

Férfi egyéni:
1. helyezett: Szelepcsényi Zsolt (Titán TC, Szeged), ideje: 9:21
2. helyezett: Várbíró Attila (Mogyi SE, Baja-Pécs), ideje: 9:26
3. helyezett: Galamb Csaba (Karc), ideje: 9:31

Női egyéni:
1. helyezett: Kis Zsanett (MAC Népstadion), ideje: 10:35
2. helyezett: Szörf Dia (Budapest), ideje: 12:40
3. helyezett: Háriné Taskó Anita (Hírös Futó Klub), ideje: 12:52

A K&H olimpiai futónapok sorozat állomásain versenyt hirdetünk a legtöbb diákot mozgósító helyi és környéki iskolák között. A legnépesebb táborral érkező csapatok sportszer vásárlási utalványt nyertek.

A legtöbb diákot mozgósító kecskeméti iskolák:

1. helyezett: Kecskeméti Református Általános Iskola, 228 fő
2. helyezett: II. Rákóczi Ferenc Tagiskola, 214 fő
3. helyezett: Szent Imre Katolikus Általános Iskola, 164 fő

A legtöbb diákot mozgósító Kecskemét környéki iskolák:

1. helyezett: Szentkirályi Általános Iskola, Szentkirály, 262 fő
2. helyezett: Kossuth Lajos Ált. Intézményegysége, Helvécia-Ballószög Ált. Iskola, 148 fő
3. helyezett: Móra Ferenc Általános Iskola, Kerekegyháza, 144 fő

A K&H olimpiai futónapok következő állomásáig csak egyet kell aludni, hiszen a Budapest Sportiroda vasárnap Kaposváron várja a futás szerelmeseit.

NÉVADÓ FŐSZPONZOR KIEMELT MÉDIATÁMOGATÓ TÁRSSZPONZOR volvo timex MÉDIATÁMOGATÓ Mozgásvilág_logo TÁMOGATÓ

fb share